Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Kalmarsundsstjärnan har sagt upp sitt kontrakt

ANNONS

Kevin Björkström skrev på ett 1+1 årskontrakt i våras men har valt att redan nu säga upp sitt bonusår.

Kevin Björkström var Kalmarsunds stjärnvärvning inför smålänningarnas comeback i Svenska Superligan säsongen 18/19. Nu är han inne på sin femte säsong med laget, vilket är det längsta han varit i någon elitklubb tidigare, men mycket tyder på att detta blir hans sista säsong med Kalmarsund. 

Efter semifinalvinsten förra säsongen gick han ut och sa att vinner Kalmarsund SM-finalen så slutar han spela. 

– Jag har varit i valet och kvalet redan när jag skulle förlänga mitt avtal som går ut efter i år, om jag ska förlänga och fortsätta spela Innebandy. Vi är ändå såpass nära att få lyfta SM-bucklan och det hade varit ett helt fantastiskt avslut. Jag har inte vunnit ett jack shit i Innebandyn. Jag har vunnit DM-guld med AIK liksom, det är inte supersexigt direkt. När vi slår Falun på lördag, och jag får lyfta den där bucklan över huvudet…då kan jag inte åstadkomma mer än vad jag gjort, förklarade Björkström sitt utspel för Innebandymagazinet då. 

Det blev inget SM-guld för Björkström så istället skrev 33-åringen på ett nytt 1+1 årskontrakt med Kalmarsund i våras med siktet inställt på ett nytt försök. Nu avslöjar Ölandsbladet att Björkström har sagt upp sitt +1 år och att detta troligtvis blir hans sista säsong i Kalmarsund. Men att han inte planerar att lägga klubban på hyllan. 

– Jag har fått en liten nytändning. Det har varit roligare i år än vad det var förra året. Jag har inte haft samma problem med kroppen och då blir man per automatik piggare. Men jag har sagt upp mitt plusår med Kalmarsund. Kontraktet skrevs på 1+1 år. Anledningen är att jag har sagt att jag kan tänka mig spela vidare men det blir inte i Kalmarsund, som det ser ut nu, säger 33-åringen till tidningen

Björkström debuterade i SSL som 20-åring med Tyresö Trollbäcken. Efter det har det blivit 12 säsonger i den högsta ligan med Balrog, Helsingborg, AIK, Karlstad och Kalmarsund. Vilken som blir hans nästa klubb finns det flera alternativ till och en fortsättning i Kalmarsund är heller inte helt uteslutet trots uppsägningen av plusåret. 

– Det roliga är att jag inte ens själv riktigt vet. Jag är dels inne på att bli tränare. Men också kanske spela en säsong i Schweiz. Spela i något annat SSL-lag eller fortsätta spela utan att elitsatsa och då är inte Kalmarsund ett alternativ. De vill ju framåt. I så fall i en förening som är där Kalmarsund var första året jag kom.

       

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: