Foto: Per Wiklund
SDF-SM 2023
Tippar F16-kvartsfinalerna i SDF-SM: "De skräller"
ANNONS

"De har varit en gåta för mig" - Innebandymagazinets Henrik Jansson tippar utgången.

14.00: Stockholm-Skåne 5-3

Man ska inte dra för stora växlar av Skånes sista förlust i gruppen när avancemanget redan var klart. I övrigt har de sett väldigt bra ut och leds av radarparet Maja Helman/Elina Derwik. Visst sparkapital tror jag fortfarande finns hos supertekniska Helman som kan komma att växla upp nu. Men bredden som Stockholm har får Skåne svårt att matcha, de har i mina ögon en bättre backsida och har också sin framgångsrika förstakedja Helmersson-Lööw-Smirnin som matchar Helman/Derwik i spetskompetens. Stockholm tar detta med ett par mål.

 

14.00: Västergötland-Värmland 3-4

Två lag som jag hittills har sett lite mindre av i jämförelse med övriga kvartsfinallag. De som ska visa vägen för Värmland verkar ha gjort det, jag tänker då på målfarliga Hilda Andersson och Sandra Cerwall samt ettriga backklippan Molly Wickström. Västergötland såg jag mot Örebro och då hade man tufft långa stunder spelmässigt men var effektiva framåt när man fick chansen. Oavsett vilka som vinner så tror jag att resan tar slut för dem i semifinalen när de möter Stockholm eller Skåne.

 

15.30: Västerbotten-Uppland 2-1

Upplands välorganiserade försvarsspel och målvaktsklippa Louise Jansson blir en utmaning för Västerbotten att ta sig igenom. Bara tre insläppta mål på tre matcher är starkt, särskilt när Stockholm var en av motståndarna. Upplands offensiva spel har dock inte imponerat jättemycket på mig, men man har några bra skyttar som kan vara effektiva när lägen uppstår. Jag tror att Västerbotten kommer ha mycket boll där exempelvis backklippan Mimmi Eklund styr mycket av uppspelen. Målsnålt är ingen vågad gissning. Aviga Lydia Lindgren avgör sent med en individuell prestation.

 

15.30: Västsvenska-Örebro 2-3

Örebro har varit en gåta för mig. De har långa stunder spelat otroligt bra, bättre än jag kanske någonsin sett Örebro göra på tjejsidan, men man hade svårt att få resultaten med sig inledningsvis. Ändå lyckades man krångla sig vidare till kvartsfinal till slut. Kan de få till effektiviteten nu så kan de definitivt störa favoriten Västsvenska. Västsvenska har hållit nollan i två av tre matcher och känns solida, man har också stor spetskompetens i dirigenten Alice Wahlström och tekniska Julia Nilsson. Jag tippar en skrällseger för Örebro som har med sig självförtroende efter 5-1-vinsten mot Norrbotten.

Ungdomsweekend-bevakningen sponsras av:

Du kanske även vill läsa:
Linköping Innebandy har deltagit i Gothia Cup 10 år i rad
Linköping Innebandy har deltagit i Gothia Cup 10 år i rad
Bildsvep: Finaldagen av Storvretacupen
Bildsvep: Finaldagen av Storvretacupen
Bildsvep: SDF-SM dag 2
Bildsvep: SDF-SM dag 2
All Star Team i SDF-SM: Dag 2
Plus All Star Team i SDF-SM: Dag 2
Den här artikeln handlar om: