Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Roger Östergrens nya uppdrag

ANNONS

Han fick lämna Djurgården tidigare under säsongen men nu har Roger Östergren fått ett nytt uppdrag: Att rädda kvar ett lag i Herr1an.

Hammarby IF IBF har det kämpigt i Herr1an Östra Svealand och efter tolv spelade omgångar ligger laget på nedflyttningsplats med sex poäng upp till säker mark. Det har fått klubben att reagera och nu förstärker man ledarstaben med rutinerade Roger Östergren, som tidigare denna säsong fick sparken från Djurgården. 

Roger ansluter som headcoach och kommer tillsammans med Danne Berg att leda laget i båset. Till deras hjälp har de bland andra Mårten Engström som fortsatt är lagets huvudsakliga tränare men nu i stället kommer överse lagets framfart på match från en läktarposition, skriver Hammarby i ett pressmeddelande.

Sportchef Joakim Hägglund om värvningen:

– Att få in Roger till laget känns helt fantastiskt och det har endast varit en positiv process med alla berörda. Vi känner väl till Roger och hans arbete sedan tidigare och när vi tog upp frågan om att stärka upp var han högst upp på listan. Vi är säkra på att detta kommer gynna samtliga inblandade med fokus på att fördela arbetet utifrån respektive individs kompetens, men även få en ny röst som kan ge energi till hela gänget.

Men enligt sportchefen gör man i huvudsak inte ändringen för att laget ska klättra i tabellen även om man hoppas på att det ska ske.

– Egentligen inte. Kanske låter konstigt att säga så men denna förändring är inte i första hand driven av resultat. Visst hoppas vi förbättra vår tabellplacering men i huvudsak handlar det om att bygga långsiktigt och att komma ur säsongen med en positiv energi och en plan för hur vi jobbar med laget och spelarna på både kort och lång sikt. Vi har en väldigt spännande generation unga spelare som knackar på dörren och som så småningom kan bli lagets ryggrad för många år framöver, det måste vi ha med oss i strategin.

Östergren kommer finnas med i båset när Hammarby möter Farsta IBK borta den 14:e januari. Ett Farsta som just nu ligger sexa i tabellen på 17 poäng men med en match mindre spelad. Hammarby ligger elva på 8 poäng. 

 

Matchrapporter: Uppsala Teknologer vann mot Hammarby efter Markus Nordlindhs två mål Starka Hässelby fortsätter vinna Täby FC utklassade Hammarby på bortaplan Chansen borta för Hammarby – som åker ur serien Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Hammarby

Den här artikeln handlar om: