Bergs IK vann mot Fröjered

Uddamålsseger för Bergs IK som besegrade Fröjered

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Bergs IK i matchen mot Fröjered i Ljungsbro Sporthall. Laget vann lördagens match i Allsvenskan västra/södra dam med 3-2 (1-0, 1-1, 1-1). Segermålet för Bergs IK stod Emma Hagberg för 16.24 in i tredje perioden.

– Fröjered gjorde det riktigt svårt för oss, men ett bra go i hela laget, en storspelande målvakt och en kapten som kliver fram och avgör för andra matchen i rad ledde till 3 nya viktiga poäng, tyckte Bergs IK:s tränare Jonas Roback, efter matchen.

Bergs IK tog ledningen efter 8.58, genom Hanna Bergstrand framspelad av Wilma Gärtner. Efter 3.38 gjorde Bergs IK 2-0 genom Wilma Gärtner.

Fröjered reducerade dock till 2-1 genom Filippa Löfborg efter 5.04 i andra perioden. 7.30 in i tredje perioden nätade Fröjereds Filippa Löfborg på nytt på pass av Julia Nalbin och kvitterade.

16.24 in i perioden slog Emma Hagberg till på pass av Elsa Kallentoft och avgjorde matchen.

Bergs IK har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Fröjered har en vinst och fyra förluster. Det här var Bergs IK:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Fröjereds femte uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Bergs IK ligger kvar på sjunde plats och Fröjered på sjätte plats i tabellen.

Bergs IK tar sig an Lindome i nästa match borta lördag 14 januari 14.00. Fröjered möter samma dag 15.00 Partille D1 hemma.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Bergs IK utklassat av Lillån IBK borta – med 3-9