Solfjäderstadens IBK spelade lika mot Onyx
Montage
Matchrapport

Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Solfjäderstaden

ANNONS

Matchen mellan Solfjäderstaden och Onyx i Motala Sporthall slutade 6-6. Ett skönt trendbrott för Solfjäderstaden, även om det inte blev seger. Laget hade före lördagens hemmamatch fem förluster i rad i division 1 Mellersta herr.

– En jämn kamp som jag tycker vi ska gå segrande ur. Men vi lyckas inte stänga matchen när vi är i ledning 6-4. Extra beröm till kapten Mikael Sonesson, kommenterade Solfjäderstadens tränare Fredrik Ählström.

Onyx tränare Jonas Boväng:

– Vi gör en stark vändning idag i underläge 4-6 och tar det till förlängning och en poäng. Vi är väldigt framåtlutande på ett positivt sätt sista halvan idag. En stark laginsats rakt igenom.

Det var Solfjäderstadens sjätte match i rad utan seger.

Hemmalagets mål gjordes av Anton Abrahamsson, Oscar Bierfeldt, Oskar Bååth, Filip Nordlander, Joacim Risberg och Mikael Sonesson. Bortalagets mål noterades på Oliver Aldén, Tim Berggren, Jürg Graf, Jacob Hamberg, Leo Johansson och Adrian Lindberg.

Solfjäderstaden har en oavgjord och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Onyx har en oavgjord och fyra förluster.

Solfjäderstaden stannar därmed på elfte plats, och Onyx sist, på tolfte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Solfjäderstaden är Linköping. Lagen möts söndag 11 december 13.00 i Linköpings Sporthall. Onyx tar sig an IBF Västerås hemma lördag 10 december 16.00.

Matchrapporter: Linköping klart för kval efter seger mot Solfjäderstaden Målfest för IBF Västerås hemma mot Onyx Solfjäderstaden vann borta mot Onyx Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Onyx Skälby klart för kval efter seger mot Solfjäderstaden

Den här artikeln handlar om: