INFÖR SDF-SM 2023
Foton: Per Wiklund
SDF-SM

Därför saknas Alexander Måhlberg i Stockholms distriktslag

ANNONS

Supertalangen inte med i Stockholms SM-trupp: "Valde att hoppa av"

06-födde forwarden Alexander Måhlberg blev rejält uppmärksammad förra säsongen när han i sin JAS-debut gjorde 51 poäng (33+18) på 16 matcher i AIK. Till den här säsongen blev det en flytt till Falun för att gå på idrottsgymnasium där och fortsätta utvecklas. Vanligtvis brukar man ändå spela distriktslags-SM med hemmadistriktet, men så blir det inte i Måhlbergs fall.

– Jag började uttagningarna med Stockholm i våras. Men under sommaren valde jag att hoppa av, säger Alexander Måhlberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Detta på grund av min flytt till Falun. Eftersom att det är olika regler för NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) och LIU (Lokal idrottsutbildning) så valde jag att inte spela med Stockholm eftersom det innebar att jag behövde skriva över mig en månad. Då valde jag istället spel med Dalarna och är nu med i träningstruppen.

Om drygt en månad är det dags för SDF-SM i Nyköping för 06:or. Dalarna har ännu inte presenterat sina trupper men mycket talar för att Måhlberg alltså kommer att representera Dalarna i turneringen.


TV: Drömmålet innebär svenskt rekord

Hagfors gjorde fyra mål på 40 sekunder i helgen – något inget annat elitlag lyckats göra.

Du kanske även vill läsa:
Så scoutar förbundskaptenerna SDF-SM – detta tittar de extra på
Så scoutar förbundskaptenerna SDF-SM – detta tittar de extra på
Den här artikeln handlar om: