Notification

Världspremiär för Oxdogs unika och innovativa padelrackets

Oxdog, som tillverkar innebandyutrustning, ger sig nu även in på padelmarknaden.

Nu lanserar det svenska sportföretaget Oxdog sin padelkollektion: en serie rackets som med sina tekniska innovationer kommer att revolutionera padelsporten.

Med över 10 års erfarenhet av att utveckla sportutrustning för toppidrottsmän och elitspelare är Oxdog nu redo att ta klivet in på den växande padelmarknaden.

- Vår specialistkunskap om sportutrustning och materialval är vår största styrka. Med mer än ett decenniums erfarenhet av forskning och utveckling av sportmaterial vet vi hur man kombinerar fart och bollkontroll för att skapa racketar som ger bästa möjliga prestanda. Vi har inte bara utvecklat en nya racketar - vi förändrar hela spelet, säger Joacim Bergström, VD på Oxdog.

En unik padel-kollektion

Först ut i Oxdogs padelssatsning är tre racketserier anpassade för olika spelare och spelstilar – totalt 11 racketar.

The Ultimate: Power with the diamond
En innovativ diamantformad racketserie. En perfekt kombination av ny teknik och spelprestanda för att leverera resultat på en högre nivå. Kollektionens kraftfullaste racketserie.

The Hyper: Balance with the drop
En perfekt balanserad droppformad racketserie. Välbalanserade racketar som hjälper spelaren i såväl det defensiva som det offensiva spelet.

The Sense: Control with the round
En racketserie med rund form. Favorit hos många under testfasen. Kontroll, touch – och förmodligen de runda racketarna på marknaden som har mest POWER!

Förutom racketarna består Oxdogs padel-kollektion även av väskor, kläder och accessoarer. Allt som behövs för att prestera och se bra ut – på och utanför planen.

Tekniska innovationer som förändrar padelsporten

Varje detalj i Oxdogs racketar är utvecklade för att förbättra och hjälpa spelare att prestera på sin högsta nivå. Spelförbättrande funktioner och förstklassiga detaljer gör att racketarna sticker ut i konkurrensen. De mest imponerande tekniska innovationerna är:

PowerRibs & HES - High Energy System
Med två nya innovationer: PowerRibsTM och HES - High Energy SystemTM kan Oxdogs racketar överföra mer kraft till bollen, vilket genererar en högre hastighet i slagen.

RBS - Racket Balance System
Oxdogs Racket Balance System med två avtagbara vikter gör att spelarna kan anpassa vikten och balansen utifrån personliga preferenser.

DSH - Double Size Hole Pattern
Oxdogs innovativa Double Size Hole Pattern (DSH) är utvecklat för att optimera racketarnas kraft, balans och spin. DSH gör också racketarna mer förlåtande då man träffar bollen utanför sweet spot.

Vibradamp
Oxdogs unika Vibradamp-system minskar vibrationerna och stressen på spelarnas handleder, armbågar och axlar – vilket leder till mindre slitningar och skador.

Global distribution av svenska padelracketar

Lanseringen av Oxdogs padelkollektion skedde inför den samlade världseliten vid Madrid Open den 22 september.

- Spanien är världens padelcentrum med längst erfarenhet och mest kunskap. De senaste åren har vi byggt upp nära samarbeten med flera spanska elitspelare, tränare och entreprenörer, och därför är det naturligt för oss att presentera produkterna där först. Efter lanseringen kommer serien att distribueras och säljas globalt. Redan nu har vi klart med över tio länder som kommer att sälja Oxdog, säger Magnus Lundberg, padelexpert på Oxdog.

Den spanska legenden och världsstjärnan, Ramiro Choya, är en av Oxdogs partners i satsningen. Ramiro är en av de personer som varit med längst i padelvärlden, han inledde sin karriär i slutet av 80- talet och nådde stora framgångar som spelare (nummer ett i Spanien och Europamästare). Efter den aktiva karriären har han varit tränare och coach för många av dagens toppspelare.

- När jag testade Oxdogs racketar för första gången kände jag direkt att det var racketar med stor kontroll, vilket gör det lättare att spela bollen i den riktning du vill och att hitta rätt vinklar. När jag spelar med Oxdogs racketar kan jag verkligen känna hur de nya tekniska innovationerna hjälper mig i med mitt spel. Jag älskar balansen i racketarna, frånvaron av vibrationer samt finishen i varenda detalj, konstaterar Ramiro Choya.

Jose Carlos Gaspar väljer Oxdog.

Professionella spelare först ut – Others Will Follow!

Redan innan lanseringen har flera toppspelare världen över anslutit sig till Team Oxdog Padel. Några toppspelare som valt Oxdog är Jose Carlos Gaspar från Spanien, Axel Holm från Sverige, Maxime Deloyer från Belgien och Henrik Sillanpää från Finland.

- Alla som testat våra racketar är mycket imponerade. Våra racketar revolutionerar spelupplevelsen, så vi ser verkligen fram emot att fler elitspelare och motionärer äntligen får möjlighet att upptäcka kraften i våra racketar, och ja Others Will Follow, säger Oxdogs grundare Joacim Bergström och Marko Sompa.

Du kanske även vill läsa:
Unika optiska sportglasögon för innebandy och padel
Unika optiska sportglasögon för innebandy och padel