Notification

Unika optiska sportglasögon för innebandy och padel

Innovationsdrivet samarbete mellan Oxdog och YouZee för bättre sportresultat.

Att träna och tävla i tuffa och intensiva bollsporter med synfel kan vara problematiskt. För den som inte använder linser blir lösningen antingen att man inte ser perfekt eller att man använder sina vanliga glasögon, vilka ofta immar igen, sitter dåligt och dessutom inte ger något egentligt skydd.

Nu har de svenska bolagen Oxdog och YouZee tillsammans löst problemet och lanserar en helt ny generation optiska sportglasögon som korrigerar synfel: Oxdog SPECTRUM med YouZees optiska insats. De nya sportglasögonen kombinerar YouZees innovativa och säkra optiska clip-in-teknik med Oxdogs erfarenhet av produktutveckling inom innebandy och padel.

– Tillsammans såg vi behovet av en optisk lösning som korrigerar synfel i sportglasögon så att man kan utöva sin sport på ett bra och säkert sätt, säger Oxdogs grundare Joacim Bergström och fortsätter:

– Vår lösning riktar sig till alla med synfel som inte kan eller vill använda kontaktlinser eller har problem med imma med sina vanliga glasögon.

Sportglasögon för perfekt syn och komfort 

Oxdog SPECTRUM är en modell som är helt justerbar och passar såväl junior som seniorspelare. Den optiska insatsen tillverkas med slipade glas efter användarens personliga glasögonrecept - för perfekt syn och komfort.

– Vår vision på YouZee är att synen inte ska begränsa människors drömmar och intressen. Vårt mål har varit att utveckla marknadens mest mångsidiga clip-in-lösning för alla som lever en aktiv livsstil, säger Jan Larsson på YouZee. 

– I detta samarbete har vi tagit vår lösning ett steg längre, och vi är mycket stolta över att tillsammans med Oxdog presentera kompletta sportglasögon med vår clip-in-teknik som är optimerade för både elit och motionärer i tuffa boll- och racketsporter som innebandy och padel.

Mer information och hur du beställer Oxdog SPECTRUM här

Tillverkning sker i Skellefteå och alla ordrar och recept kontrolleras av optiker.
Optisk insats som man applicerar på glasögonen.

OXDOG
Ett sportföretag inom innebandy och padel som fokuserar på att skapa innovativa lösningar för att utveckla sporten och dess utrustning.

YouZee
Ett optiskt företag som med sin kunskap och unika teknik skapar utmärkta synlösningar för den aktive inom sport och fritidssektorn. 

Du kanske även vill läsa:
TRAILER: Ny dokumentärfilm om innebandymålvakter
TRAILER: Ny dokumentärfilm om innebandymålvakter
DEEMONZ - en innovativ nykomling på innebandymarknaden
DEEMONZ - en innovativ nykomling på innebandymarknaden
Liam Åström första SSL-spelaren att välja DEEMONZ
Liam Åström första SSL-spelaren att välja DEEMONZ