Foto: Per Wiklund
Superligan

Uppmaningen: Ta ut honom i svenska landslaget

ANNONS

Vill se 28-åringen i Blågult: "Då är jag säker på att förbundskaptenerna måste titta åt hans håll"

Anton Nilsson har stått för en fin säsongsstart i sitt FBC Kalmarsund. 28-åringen har varit med på lagets resa från Allsvenskan till SSL och är inne på sin femte säsong i högstaligan. 

Nilsson, som även är lagkapten i Kalmarsund, får nu fina vitsord av sin tränare Viktor Gustavsson – som vill se honom i landslaget. 

– Han borde kunna vara med i snacket om en plats i landslaget nu. De har inte så mycket på vänsterkanten, framför allt inte ”rightare”och det kommer att behövas de närmsta åren, säger Gustavsson till Ölandsbladet.

Han fortsätter:

– Kan han bara fortsätta på det spåret han är på nu med fortsatt utveckling, då är jag säker på att förbundskaptenerna måste titta åt hans håll.

Backen stod för något blygsamma siffror under sina första år i SSL men har på senare tid börjat leverera både mål och assist i en klart högre grad än tidigare. Förra säsongen blev det 18 poäng på 26 matcher och hittills har det blivit 8 på 9 matcher den här säsongen.

Flera spelare har fått chansen sent i karriären

Nilsson har ännu inte debuterat i A-landslaget men förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén har tidigare inte varit rädda för att ge chansen till spelare som kommit upp till åren något. 

Jesper Sankell och Ludwig Persson är exempel på två spelare som gjort många säsonger i SSL utan att ha varit ordinarie landslagsmän, men som på senare år har spelat en vital roll i det svenska landslaget. 

Martin Karlsson (född 1989), Magnus Jansson (1993) och Daniel Hernandez (1993) är tre andra spelare som blivit uttagna av ”Brolldéns” relativt sent i deras karriärer, efter att ha varit förbisedda av tidigare förbundskaptener. 

Förbundskaptenens krav: “Kommer krävas ett jättejobb”

Huruvida Nilsson får en plats i landslaget eller inte återstår att se, men Niklas Nordén har tidigare varit öppen med att det kommer krävas ett stort jobb av nuvarande landslagsveteraner för att de ska ta en plats i VM 2024.

– Det är klart att det kommer krävas ett jättejobb för dem de kommande två åren. Det är inte lättare att träna när man är 32 än när man är 26. Så är det. Det är inte lättare att kunna lägga sitt hundraprocentiga fokus när man har barn hemma på det sättet, samt beroende vad man har för typ av jobb och så vidare, sa Niklas Nordén till Innebandymagazinet tidigare.

– Om hela det här gänget vill vara med fortsatt, om vi går på de som ni frågar om de ska fortsätta eller inte, så kommer det krävas ett enormt jobb och en enorm planering. Detta har jag varit inne på tidigare i andra artiklar när det kommer till arbetstider och sådana saker. Man kanske till och med bör prioritera om lite på vissa av de sakerna. Men det beror på hur mycket man vill och hur mycket tid man är beredd på att lägga ner i kommande hemma-VM. 


Moa Tschöp vägrar tacka Ranja Varli för matchen

Den här artikeln handlar om: