Warberg IBF vann mot IBK Göteborg
Montage
Matchrapport

Underläge i tredje perioden – då vände Warberg och vann

ANNONS

Bortalaget IBK Göteborg hade greppet inför tredje perioden och ledde med 2-1 i Allsvenskan västra/södra dam. Men Warberg vände på matchen och vann till slut med 3-2.

– En match som hade kunnat sluta hur som helst och idag har vi marginalerna på vår sida och tar tre poäng. Vi tar med oss de positiva sakerna vi gör samtidigt som vi känner att vi behöver bli ännu vassare i vissa delar av spelet. Starkt att vända matchen och tre poäng stärker gruppen, kommenterade Warbergs tränare Pontus Persson efter matchen.

IBK Göteborgs tränare Daniel Hansson:

– Jag känner mig mest tom efter matchen. Vi startar matchen ganska dåligt, men efter första perioden så tycker jag vi kommer in bra i matchen. Vi har med oss 2-1 inför sista. Men vi lyckas inte dra åt snaran på säcken. Warberg krigar på bra och lyckas göra två mål och vinna matchen. Jäkligt surt att släppa in sista målet med 26 sekunder kvar. Matchen blev tyvärr inte vad vi hoppats på. Så är bara att bryta ihop under helgen och sedan komma igen.

Jenny Dahl blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål med bara 22 sekunder kvar av matchen.

IBK Göteborg kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.23 gjorde Sofia Brydolf mål på pass av Ebba Sporrong. IBK Göteborg gjorde också 1-2 efter 13.59 i andra perioden när Ebba Sporrong hittade rätt framspelad av Sofia Brydolf. 11.08 in i tredje perioden nätade Warbergs Annie Lindberg på pass av Mira Eliasson och kvitterade.

Laget tog ledningen med 22 sekunder kvar att spela genom Jenny Dahl framspelad av Therese Arneson.

Warberg har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan IBK Göteborg har tre vinster och två förluster. Det här var Warbergs andra uddamålsseger den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Warberg på åttonde och sista plats och IBK Göteborg på sjätte plats.

Söndag 4 december 14.00 spelar Warberg borta mot Växjö IBK. IBK Göteborg möter Lindås borta i Salming Arena lördag 3 december 14.00.

Matchrapporter: Lund Elit vann hemma mot Warberg Förlust för Warberg hemma mot IBK Lund Seger för Malmö FBC hemma mot Warberg Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot IBK Göteborg Lindome vann enkelt hemma mot Warberg

Den här artikeln handlar om: