Mölndals IBF vann mot IBK Göteborg

Femte raka för Mölndals IBF efter seger mot IBK Göteborg

Formen är bra just nu för Mölndals IBF. På fredagen kom femte raka segern i division 1 västra Götaland herr, 6-4 (3-1, 0-1, 3-2), hemma mot IBK Göteborg. Det innebär att IBK Göteborg åkte på sjunde raka förlusten.

– Återigen en bra insats. Men vi saknar den sista pusselbiten. Det är en tajt och grinig match, vilket vi var förberedda på då Mölndal stod för motståndet och jag tycker vi står upp bra och tar kampen. Men vi saknar skärpan i sista tredjedelen, vilket gör skillnaden även ikväll, kommenterade IBK Göteborgs tränare Andréas Pettersson efter matchen.

Mölndals IBF:s tränare Mikael Lindqvist tyckte så här om matchen:

– Det blev en tuff match. Göteborg gjorde det svårt för oss. Men närmare än 3-3 kom de inte. Då växlade killarna upp. Olle Sergård hade en vacker kväll i byn. Han fick rispa in tre nya stäck i hans skaft. Han visade oss andra vägen när vi var ute på planen och dansade Zumba.

IBK Göteborg tog ledningen efter 4.03, genom Adam Thyselius framspelad av Jonathan Vikberg.

Mölndals IBF kvitterade till 1-1 efter 7.05, genom Erik Johansson på pass av Olle Halling.

Laget tog också ledningen efter 12.01, genom David Siitonen på pass av Albin Thurén.

Mölndals IBF ökade också ledningen till 3-1 efter 18.16, genom Olle Sergård framspelad av Anton Björsander. Efter 11.28 i andra perioden slog Alexander Lundvik till, framspelad av Markus Janson och reducerade åt IBK Göteborg. 2.24 in i tredje perioden nätade IBK Göteborgs Calle Härstedt på pass av Joel Andersson och kvitterade.

7.17 in i perioden slog Olle Sergård till på nytt framspelad av Albin Thurén och gav laget ledningen.

Efter 16.00 slog Olle Sergård till åter igen på pass av Albin Thurén och ökade ledningen för Mölndals IBF.

Mölndals IBF ökade ledningen till 6-3 med 01.14 kvar att spela ännu en gång genom David Siitonen.

IBK Göteborg reducerade till 6-4 med 44 sekunder kvar att spela genom Markus Janson framspelad av Adam Thyselius. Men mer än så orkade IBK Göteborg inte med.

För Mölndals IBF gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan IBK Göteborg är på tolfte och sista plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 3 december. Då möter Mölndals IBF Zenith i Björlanda Idrottshall 14.00. IBK Göteborg tar sig an Floda hemma 14.45.

Matchrapporter: Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Klart nu: Mölndals IBF åker ur serien efter ny förlust Mölndals IBF tappade allt – osannolik vändning av Backadalen i Lundbyskolans sporthall Skoghall toppar tabellen efter seger mot Mölndals IBF