FBC Bollnäs förlorade mot IBK Härnösand

Härnösand vann mot Bollnäs på bortaplan

Härnösand vann borta mot Bollnäs i division 1 Norra herr. Matchen på söndagen slutade 3-6 (0-1, 1-2, 2-3).

Härnösands tränare Mikael Eriksson om matchen:

– Tycker att vi är bättre än Bollnäs genom hela matchen och killarna tar en kontrollerad seger. Hela laget utvecklas och blir bara bättre och bättre för varje match.

Segern var Härnösands fjärde på de senaste fem matcherna.

Härnösand tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Olle Thor på pass av Joel Svedberg. Härnösand gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-1 till 0-3 efter mål av Stefan Wallman och Alexander Ledin.

Bollnäs reducerade dock till 1-3 genom Joacim Rudman med 04.03 kvar att spela. Härnösand startade tredje perioden vassast. Laget gick från 1-3 till 1-5. Men Bollnäs svarade och gjorde 2-5.

Därefter var det dock Härnösand som avgjorde. Laget gjorde 2-6 med nio minuter kvar att spela genom Helmer Svedberg på pass av William Eriksson. Bollnäs hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 3-6.

Noterbart är att Härnösands Joel Svedberg hade tre assists. Dessutom att Bollnäs William Jonsson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Bollnäs har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

För hemmalaget betyder resultatet åttonde plats i tabellen. Härnösand är på andra plats.

Bollnäs tar sig an Skellefteå Utv i nästa match borta lördag 26 november 17.00. Härnösand möter samma dag 13.00 IBF Dalen borta.

Matchrapporter: Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Helmer Svedberg stor matchhjälte när Härnösand vann Härnösand en lätt match för Gimonäs Umeå som vann klart Timrå vann efter avgörande i tredje perioden mot Härnösand