Örebro Innebandy vann mot IFK Arboga IBK
Montage
Matchrapport

Målfest när Örebro Innebandy krossade Arboga i Idrottshuset Örebro

ANNONS

Örebro Innebandy hade inga problem med Arboga i division 1 Mellersta herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12-3 (3-2, 5-0, 4-1).

– Lite svårt att veta hur alla spelare ska komma ut rent mentalt till den här matchen med tanke på bortgången av Olle Axling. Vi möts av ett tifo som berörs till tårar och en tyst minut. Det är en uppladdning som man själv inte kan hantera sina känslor och definitivt inte veta hur varje individ kommer hantera det. Det märktes också i den första perioden då också matchen levde. Arboga står upp okej från start men att det fortfarande är match så länge beror mest på deras målvakt. De backade hem och fick några ströchanser på våra misstag men inte mer. Hade förväntat mig mer motstånd än vi fick. Vila i frid Olle, kommenterade Örebro Innebandys tränare Sebastian Pettersson.

Arbogas tränare Anna Larsson om matchen:

– Absolut möter vi ett bra lag. Men siffrorna springer iväg när vi inte är noggranna i vad vi behöver göra för att ta poäng. Det viktiga nu är att knyta näven och lära oss av misstagen och bli bättre. Det finns positiva bitar att ta med oss för framtiden. ".

Örebro Innebandy var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

I andra perioden var Örebro Innebandy starkast och gick från 3-2 till 8-2 genom två mål av Jacob Embretzen, ett mål av Ludvig Björkman, ett mål av Adam Lundgren och ett mål av Hugo Forsberg. Det sista målet kom med 16 sekunder kvar av perioden. Örebro Innebandy var långt ifrån nöjt där. Örebro Innebandy vann också tredje perioden 4-1 och matchen med hela 12-3.

Noterbart är att Jacob Embretzen gjorde tre mål för Örebro Innebandy och totalt fem poäng, Ludvig Björkman stod för två mål och ett assist, Marcus Hjelm gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Adam Lundgren gjorde två mål och totalt tre poäng. Dessutom att Arbogas Albin Frödin hade tre assists.

Örebro Innebandy har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Arboga har en vinst och fyra förluster.

Det här betyder att Örebro Innebandy ligger på tredje plats i tabellen, och Arboga är på tionde plats.

Lördag 26 november möter Örebro Innebandy Ledberg hemma 17.00 och Arboga möter Nyköping hemma 14.30.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Örebro Innebandys segerrad fortsätter efter 8-5 mot Surahammar

Den här artikeln handlar om: