Örebro Innebandy vann mot Lillån IBK

Örebro Innebandy vann med 5-4 hemma mot Lillån IBK

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Örebro Innebandy, som vann hemma mot Lillån IBK med 5-4 (1-1, 2-1, 2-2) i division 1 Mellersta herr på lördagen. Wille Krantz blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 16.06 in i tredje perioden.

Lillån IBK:s tränare Tor Bornedal Samils tyckte så här om matchen:

– Det suger så klart. Jag är ledsen och spelarna är ledsna, precis som det ska vara. Tajt match mellan två absoluta topplag i serien. Det är, som alltid, detaljerna som avgör en sådan match. Jag skulle aldrig kalla ett annat lags vinst för orättvis, men jag tycker att vi gör en insats som är bra nog för att kunna resultera i en vinst den också. Ha en fortsatt fin helg!

Gästerna Lillån IBK började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 53 sekunder slog Lucas Sjögren till på pass av Villiam Ronnergård.

Örebro Innebandy kvitterade till 1-1 efter 9.07, när Liam Andersson fick träff framspelad av Joakim Andersson.

Lillån IBK tog ledningen på nytt efter 20.16, när Villiam Ronnergård slog till framspelad av Lucas Sjögren.

Efter 10.05 i andra perioden slog Erik Olsson Wennlöf till, på pass av Victor Klingberg och kvitterade för Örebro Innebandy.

Marcus Ekengren gjorde dessutom 3-2 efter 14.37 på straff.

6.26 in i tredje perioden slog Lucas Sjögren till på nytt och kvitterade för Lillån IBK.

Efter 7.40 nätade Max Norstedt på pass av Isak Palmén och gav Lillån IBK ledningen.

9.23 in i perioden nätade Örebro Innebandys Joakim Andersson på pass av Wille Krantz och kvitterade för Örebro Innebandy.

Efter 16.06 slog Wille Krantz till framspelad av Simon Lindholm och avgjorde matchen. Krantz fullbordade därmed lagets vändning.

Lillån IBK:s Lucas Sjögren stod för tre poäng, varav två mål.

Det här var Örebro Innebandys andra uddamålsseger den här säsongen.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Lillån IBK är på tredje plats.

Onsdag 23 oktober 19.30 spelar Örebro Innebandy borta mot ÖSK Innebandy. Lillån IBK möter Finspång hemma i Idrottshuset söndag 20 oktober 12.30.

Matchrapporter: Örebro Innebandy vann med 5-4 hemma mot Lillån IBK Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg