Karlstads IBF Ungdom förlorade mot IBF Borlänge

IBF Borlänge avgjorde tät match mot Karlstads IBF Ungdom i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Karlstads IBF Ungdom och gästande IBF Borlänge var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde IBF Borlänge och vann matchen i division 1 västra Svealand herr med 6-4 (1-1, 2-2, 3-1).

IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson om matchen:

– Vi gör ingen vidare match. Några skickliga individuella insatser samt en stark tredje period gör att vi åker från Värmland med 3 poäng.

Första perioden var jämn. IBF Borlänge inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Olle Janeröd efter bara 31 sekunder, men Karlstads IBF Ungdom kvitterade genom Rasmus Renström efter 04.15. Karlstads IBF Ungdom gjorde 2-1 genom Axel Sandberg efter 9.03 i andra perioden.

IBF Borlänge kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Oskar Backlund efter 12.53.

Karlstads IBF Ungdom tog ledningen med 3-2, på nytt genom Axel Sandberg efter 16.05.

IBF Borlänge gjorde 3-3 genom Rickard Jadewall med 03.03 kvar att spela. Efter 6.59 gjorde Karlstads IBF Ungdom 4-3 genom Filip Gustafsson.

IBF Borlänge vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 4-3 till 4-6. 4-5-målet kom med bara 02.58 kvar att spela. Och med 25 kvar kom också 4-6.

Noterbart är att Mattias Wiberg gjorde ett mål för IBF Borlänge och totalt tre poäng.

Karlstads IBF Ungdom har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan IBF Borlänge har två vinster, en oavgjord och två förluster.

I tabellen innebär det här att IBF Borlänge nu ligger på åttonde plats. Karlstads IBF Ungdom är på tionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 26 november. Då möter Karlstads IBF Ungdom Dottevik i Arvika Sporthall 16.30. IBF Borlänge tar sig an Hagfors hemma 13.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Islossning i tredje – IBF Borlänge vann klart mot Runsten IBF Borlänge vann mot Sandvikens AIK