Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Hetaste liraren kan krossa två allsvenska rekord

ANNONS

Sam Madani är på god väg att krossa Adam Collings mål- och poängrekord i Allsvenskan. Kan han behålla snittet på 5 poäng per match efter dagens match?

Bele Barkarby IF IBF även kallade Gorillaz i folkmun gick upp till Allsvenskan för fyra säsonger sedan. Sedan dess har man bara blivit bättre och bättre för varje säsong som man har spelat i den nästhögsta serien. Första säsongen slutade man sjua med 28 inspelade poäng, andra säsongen sjua med 33 poäng och ifjol femma med 38 inspelade poäng. Just nu leder man Allsvenskan Norra efter sju spelade omgångar och lagets poängkung Sam Madani leder poängligan.   

– Att bele är först i tabellen hör väl inte till vanligheten, men det är många matcher kvar så vi får väl se vad som händer och när raset kommer. Att jag ligger i toppen av poängligan är väl inga konstigheter. Sen har de väl gått över förväntan får man väl ändå säg. Säger Madani ödmjukt till Innebandymagazinet. 

Över förväntan räcker nog inte till som superlativ när det kommer till 30-åringens framfart i höst. Han har varit helt otroligt stekhet och öst in poäng i en takt som någon aldrig varit i närheten av i Allsvenskan tidigare. På sju matcher har han gjort 23 mål och 35 poäng totalt. Skulle han hålla i detta mål- och poängsnitt kommer han krossa det allsvenska målrekordet med 19 mål och det allsvenska poängrekordet med 23 poäng. 

– Vi har spelat ihop i några år nu i kedjan så det känns ju bättre och bättre. Jag har inga större förhoppningar om att slå något rekord även fast det skulle vara kul. Men Linus Jämtdal önskade mer scouting av andra lagen mot vår kedja så slutar väl upp med att jag skjutit 759 skott i täck och inget slaget rekord när säsongen summeras.

 Bele har varit med i toppen av tabellen och slagits om en kvalplats de sista säsongerna och med en Madani i högform borde chanserna till lagets första SSL-kval ligga ganska så öppna.  

– Serien känns inte lika jämn som tidigare år. Så fortsätter vi så här så får vi förhoppningsvis spela det efterlängtade kvalet.

Idag väntar ett tufft derby mot Salem. Ett lag som har plusstatistik på Bele i inbördes möten men det brukar alltid bli oerhörda jämna matcher och varje säsong har minst ett möte gått till sudden.

– Det blir en jäkligt tuff match, alltid varit jämnt mot Salem historiskt. Salem är en jobbig motståndare oavsett om de tappat spelare och så vidare. Springa i sig är jobbigt, att springa med ryggsäck i 60 minuter är ännu jobbigare. 

Salem inledde säsongen katastrofalt med tre raka förluster mot tre nykomlingar från Herr1an. Efter det lämnade tränaren laget och assisterande tränaren som varit huvudtränare i många år tidigare tog över som chef igen. Efter det har Salem tagit tre raka segrar.

– Det är faktiskt inte mycket som talar för att vi vinner idag men jag hoppas på det bästa.

Fotnot: Allsvenska poängrekordet har Adam Colling på 87 poäng och det allsvenska målrekordet har Adam också på 53 mål. Skulle Madani hålla i sitt snitt kommer han hamna på 72 mål och 110 poäng. 

 

Matchrapporter: Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Förlust mot Nacka för Salem Förlust för Salem mot Åkersberga IBF med 4-5 Värmdö vann klart hemma mot Salem

Den här artikeln handlar om: