Foto: Bosse Grängsjö
#ibsilly

Skarpskytt gör comeback i SSL i helgen

ANNONS

Skadedrabbade Karlstad plockar in forward som gjort 72 mål i SSL.

Karlstads damer drabbades tidigt på säsongen av flera långtidsskador där man tappade lagets poängdrottning Frida Swahn, Nathalia Wikström samt Maia Berglund. Man har tacklat skadorna med att plocka upp juniorer och assisterande tränaren Rebecca Heed Arvidsson har bytt coachtavlan mot klubban. 

Nu har värmlandslaget hittat en till lösning då tidigare spelaren Luize Bilinksa gör comeback igen efter att hon la av efter säsongen 20/21. Under sina fem säsonger för Karlstad gjorde 28-åringen 127 poäng fördelat på 72 mål och 55 assist. Hon har tränat med laget till och från under säsongen men till helgens match borta mot Kalmarsund gör hon comeback på riktigt. 

– Spännande en fysiskt stark spelare med ett ruggigt skott som kan hålla i boll i anfallszon och skapa yta, säger Karlstad IBF:s tränare Mattias Karlsson om nytillskottet till Värmlands Folkblad.  

På grund av alla skadorna har Karlstad haft det tufft inledningsvis på säsongen och efter åtta spelade omgångar ligger laget precis över nedflyttningsstrecket. Så det är ett välkommet tillskott till helgens match mot nykomlingarna Kalmarsund som rivstartat och ligger på en fjärde plats.

– Det är en spetsspelare. Det avslutet som hon besitter är det inte många som har i SSL, där kommer hon bidra enormt mycket. Sedan är hon ganska rutinerad och kommer kunna bidra på den fronten också, det finns många positiva bitar att ta av, säger sportchefen Linnea Juhlin. 

  

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

FAKTA

Luize Bilinskas poängskörd i SSL

16/17: 21+13

17/18: 11+3

18/19: 22+18

19/20: 12+17

20/21: 6+4

Den här artikeln handlar om: