#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan västra

Cecilia Habib Westh återvänder till Lockerud Mariestad

ANNONS

28-åringen vänder hem till Lockerud Mariestad efter två säsonger i Warberg.

I somras kom beskedet att veteranen Cecilia Habib Westh lämnade Warbergs IC i förtid. 28-åringen skrev på ett treårskontrakt med hallänningarna inför säsongen 2020/21, men bröt avtalet på grund av personliga skäl. 

– Jag har senaste säsongen tappat motivation och drivet att ge till innebandyn, vilket gör det svårt att spela på den nivån och sätta höga krav på sig själv, skrev hon i ett sms till Innebandymagazinet om orsaken till beslutet

Hon och pojkvännen har varit särbos det senaste året då han flyttade från Varberg tillbaka till Mariestad, och Habib Westh började känna att hon ville fokusera på sig själv och personen bakom idrottaren. 

– Jag har sen dagen jag flyttade till Varberg haft en väldigt god relation med klubbchef Emil Risberg och vi har haft en dialog under senaste säsongen om hur jag känt. Beslutet var såklart väldigt svårt att ta då jag trivts så bra i föreningen, men det landade till slut i att jag flyttade hemåt igen. 

Huruvida hon skulle fortsätta spela innebandy eller inte var oklart i somras. 

– Jag är fortfarande i processen att lära mig leva utan innebandyn och bli van vid den typen av liv. Fokuset nu ligger på att komma in i vardagen, känna mig som hemma och må bra av det. Förhoppningen jag har är att jag ska få tillbaka motivationen och hitta drivet igen för att spela, för kärleken för sporten kommer jag alltid att ha. Men jag har lärt mig att jag måste börja i rätt ände och låta motivationen och glädjen komma naturligt.

Återvänder till moderklubben

Nu står det klart att Habib Westh fortsätter sin innebandykarriär i allsvenska Lockerud Mariestad, en förening som också är hennes moderklubb. 

Hon lämnade Lockerud för Pixbo inför säsongen 2013/14 och var då med och tog ett SM-guld. Hon återvände sedan 2018/19 till Lockerud men gjorde sedan ett ett nytt SSL-försök i Warberg.

Habib Westh har nu tränat med Lockerud under en längre period, och nu är övergången helt klar. 

– Jag trivs väldigt bra med tjejerna i laget och ledarstaben, de har varit välkomnande och jag har haft riktigt kul på träningarna under de veckorna jag varit med och tränat. Det är härligt att vara igång igen

Mickael Fredriksson, tränare i Lockerud: 

– Eftersom Sara Stöckel nu inte är tillgänglig mer denna säsong passade det väldigt bra att få in Cicci nu och det är också som back som hon kommer att spela när hon nu är tillbaka i den röda tröjan.

– Vi vill rikta ett stort tack till Warberg IC som varit väldigt proffsiga och tillmötesgående i övergångsprocessen. Cicci är nu tillgänglig framåt och första matchen kan bli mot Fröjered på onsdag nästa vecka.

Lockerud Mariestad ligger i dagläget tvåa i Allsvenskan Västra efter fem vinster och en förlust. 


Syskonen Rasmussen spelar i olika landslag

Innebandytokiga familjen är på plats i Schweiz

 

Den här artikeln handlar om: