#ibsilly
Foto: Helmuth Subiabre
Superligan

Därför lämnade profilen Warberg i förtid

ANNONS

Cecilia Habib Westh bröt sitt kontrakt av privata skäl – nu berättar hon varför.

SSL-veteranen Cecilia Habib Westh skrev inför föregående säsong på ett nytt tvåårsavtal med Warberg, en klubb hon representerat sedan 2020/21. Hon anslöt då från allsvenska Lockerud Mariestad, som också är hennes moderklubb. Habib West har också hunnit med att representera Pixbo i flera år, där blev hon också svensk mästare 2016.

I veckan kom beskedet att forwarden inte skulle fullfölja sitt kontrakt, som skulle löpt ut efter kommande säsong. Istället valde hon att i samförstånd med Warberg att bryta avtalet i förtid – detta av privata skäl.

Nu öppnar hon upp sig om beslutet via ett sms till Innebandymagazinet: 28-åringen berättar att det var hon själv som tog initiativet till att bryta avtalet.

– Jag har senaste säsongen tappat motivation och drivet att ge till innebandyn, vilket gör det svårt att spela på den nivån och sätta höga krav på sig själv, skriver hon.

Hon och pojkvännen har varit särbos det senaste året då han flyttade från Varberg tillbaka till Mariestad, och Habib Westh började känna att hon ville fokusera på sig själv och personen bakom idrottaren. 

– Jag har sen dagen jag flyttade till Varberg haft en väldigt god relation med klubbchef Emil Risberg och vi har haft en dialog under senaste säsongen om hur jag känt. Beslutet var såklart väldigt svårt att ta då jag trivts så bra i föreningen, men det landade till slut i att jag flyttade hemåt igen. 

Vart framtiden bär av är osäker, och det finns ingen ny klubbadress med i bilden i dagsläget.

– Jag är fortfarande i processen att lära mig leva utan innebandyn och bli van vid den typen av liv. Fokuset nu ligger på att komma in i vardagen, känna mig som hemma och må bra av det. Förhoppningen jag har är att jag ska få tillbaka motivationen och hitta drivet igen för att spela, för kärleken för sporten kommer jag alltid att ha. Men jag har lärt mig att jag måste börja i rätt ände och låta motivationen och glädjen komma naturligt, skriver hon.


Andreas Stefanssons innovativa frislagsmål

Den här artikeln handlar om: