Herrettan

Ospelbart golv stoppade Herr1an-match: "Blir ett problem"

ANNONS

Matchen mellan Farsta och Vallentuna i Herr1an fick skjutas fram då golvet var ospelbart.

Igår var det tänkt att Farsta IBK skulle ta emot Vallentuna IBK i Herr1an Östra Svealand, detta i ett Stockholmsderby, men så blev aldrig fallet. 

När domarna anlände till Farstahallen så upptäckte de att det var väldigt mycket handbollsklister på golvet. Man valde att fota golvet och sedan ringa tävlingsjouren, och de sistnämnda tog beslutet att det var ospelbart.

Gustav Andersson, tränare i Farsta, delar dock inte den bilden. 

– Nej, det gör jag inte. Som jag förstod det som så vara det inte domarnas beslut, det var tävlingsjouren som fick bilder. Domarna pratade sedan med dem på telefon och var ganska tydliga med att de inte tar något beslut, de hade fått till sig riktlinjer att om det ser ut så här på golvet så behöver vi flagga upp för det. Det är en skaderisk tydligen, med klistret. säger Andersson till Innebandymagazinet.

En i personalen körde då med en rengöringsmaskin och fick bort det grövsta klistret. 

– Det är klart att det var kvar lite, men det var inte jättefarligt. Vi tränar i den här hallen alla veckor året om, och det är sådär det ser ut. Sedan var det lite mer på ett ställe just i går kväll, men det togs bort sen. 

– Sen kan inte jag säga någonting, i och med att det alltid varit så här så har det kanske varit för dåligt alltid med. Det ska kanske inte ha fått spelas matcher där tidigare?

Det är inte första gången som handbollsklister sätter käppar i hjulet för innebandyverksamheter. 2018 fick herrallsvenska derbyt mellan Djurgåden och Salem skjutas fram 45 minuter på grund av för mycket klister. Förra hösten så uppstod det en stor debatt när Lokomotiv Avesta kände sig felbehandlade av kommunen då deras träningar genomförs efter handbollens vilket gör att golvet inte hinner städas däremellan – bland annat så skapade sig två spelare efter att ha fastnat i golvet. 

Andersson berättar att även basketverksamheten i Farsta, som äger rum i samma hall, haft synpunkter på klistret.

– När det blir mycket klister och golvet inte är städat ordentligt så är det klart att det blir ett problem. Det kan vara lite klistrigt och halt eller så blir det smutsigt och ojämnt.

Ser du någon lösning på det här problemet? Är handbollslagen för dåliga på att städa?

– Bra fråga. Jag vet inte hur mycket ansvar som ligger på handbollsklubbarna, kontra personalen i hallen. Det är hallpersonalen som kör maskinerna och städar. Sedan vet jag inte om de har några krav på handbollsklubbarna att göra någon form av grovstädning eller att inte använda så mycket klister. Bara ur vårat perspektiv så är det klart att vi inte vill ha något klister på golvet. Men jag förstår handbollen också, det är en del av deras sport. 

– Men det är klart att det inte är hållbart att vi kommer ner och får en match inställd en kvart innan matchstart, på grund av att det är klister på golvet 


Emil Ruud med ny drömassist

Faluns trollgubbe svarade för en riktigt läcker framspelning i toppmötet mot Växjö

Den här artikeln handlar om: