Ordföranden i Lokomotiv Avesta: "Det är inte alls bra det här"
Foto: IBF Lokomotiv Avesta
Landet runt

Handbollsklistret på golvet får innebandyklubben att rasa

ANNONS

Klassiskt hallproblem när kommunen tillåter idrott att ha klister på bollarna.

IBF Lokomotiv Avesta känner sig orättvist behandlade av Avesta kommun. Anledningen är fördelningen av träningstider denna säsong som innebär att innebandyn har träningstider direkt i anslutning till handbollen. Detta i sin tur leder till att innebandyn tvingas genomföra sina träningar med planen full med handbollsklister. Något som gjort att två spelare skadat sig till följd av att de fastnat i golvet på klistret.

- Kommunen har skapat ett problem som tidigare inte fanns genom sin oförmåga att fatta kloka beslut. Tidigare säsonger har handbollen haft tisdagar och torsdagar och innebandyn måndag och onsdag. Då tränade de med klister på sina dagar. I år blev det förändringar i schemat vilket gör att handbollen har träningar fyra dagar i veckan i hallen vilket gör att det blir klister kvar på alla innebandypass, förklarar Mattias Bredenfeldt, ordförande i klubben, till Innebandymagazinet. 

Eftersom handbollsklubben inte vill avbryta sina träningar med 30 minuter kvar, för att städa golvet och sedan se till att golvet är torrt till innebandyns träning startar, betyder det att golvet förblir ostädat. 

- Det är såklart mycket olyckligt för vår verksamhet. Det är handbollen som ansvarar för städningen i hallen och det har då alltid inneburit att de gjort detta på sina träningsdagar. Nu är det en enda stor röra. Här tycker vi att kommunen skall kliva in och peka med hela handen och bestämma vad som gäller. 

IBF Lokomotiv Avesta är även besviken hur fördelningen av tider varit i en annan hall där fotbollsklubben fått många tider på bekostnad av innebandyn.

- Vi är en inomhusidrott och borde prioriteras före fotbollen samtidigt måste kommunen också förstå problemet med handbollsklistret för vår verksamhet. Det är inte alls bra det här. 


Den här artikeln handlar om: