IBK Härnösand vann mot Gamla Stan

Seger för Härnösand efter avgörande i förlängningen mot Gamla Stan

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Härnösand avgöra den jämna matchen hemma mot Gamla Stan i division 1 Norra herr. Slutresultatet blev 9-7 (3-1, 3-3, 2-3, 1-0). Stor matchhjälte med bara nio sekunder kvar i förlängningen blev Joel Svedberg som stod för det avgörande målet.

– Tycker att vi var värda alla tre poäng idag. Tycker dock att vi släpper till för enkla mål. Dock väldigt starkt av IBK killarna att vinna i sudden efter att ha kvitterat med 10 sekunder kvar och fortsätta gasa på och avgöra i sudden som sagt, kommenterade Härnösands tränare Mikael Eriksson.

Segern var Härnösands fjärde på de senaste fem matcherna.

Härnösand var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Härnösand inledde tredje perioden med att göra 7-4 genom Stefan Wallman, innan Gamla Stan svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Max Granlund för efter 11.49.

I slutminuterna var det dock Härnösand som tog greppet. Joel Svedberg gjorde 8-7 efter 19.51, på pass av Helmer Svedberg. I förlängningen tog det 1.47 innan Härnösand också avgjorde till 9-7. Matchvinnare för hemmalaget blev Stefan Wallman, på pass av William Eriksson.

Härnösands Stefan Wallman gjorde fyra mål och William Eriksson stod för ett mål och tre assists. Gamla Stans Leonard Ahlberg gjorde två mål och totalt tre poäng.

Härnösand har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Gamla Stan har en vinst och fyra förluster.

Det här betyder att Härnösand nu ligger på tredje plats i tabellen, och Gamla Stan är på tionde plats.

I nästa omgång har Härnösand IBK Luleå hemma i Öbacka Sportcenter, lördag 29 oktober 13.00. Gamla Stan spelar borta mot Thorengruppen 2 fredag 18 november 19.30.

Matchrapporter: Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Helmer Svedberg stor matchhjälte när Härnösand vann Härnösand en lätt match för Gimonäs Umeå som vann klart Timrå vann efter avgörande i tredje perioden mot Härnösand