Superligan

Stora förvirringen när domaren blåste straff - "Pisstråkigt"

ANNONS

Gävle var på väg mot skrällseger mot Kalmarsund, då kom vändningen efter ett omdiskuterat domslut: "Jag fattar inte"

SSL-nykomlingen Gävle GIK stod för en riktigt fin insats borta mot förra säsongens SM-finalist FBC Kalmarsund. Gästrikarna var i ledning med 0-1 efter första perioden, efter andra ronden var ställningen 3-3 och i början av tredje perioden gjorde Gävle två raka mål till att leda med 3-5. I det skedet tilldömdes Kalmarsund en straff som Kim Nilsson tog tillvara på, och det blev starten på hemmalagets vändning. Slutresultatet skrevs till 7-6 till fördel för Kalmarsund.

Straffsituationen har blivit en snackis. Gävles lagkapten Oskar Strand Söderholm var rejält förvirrad över hur det kunde blåsas straff.

– För det första så är det i ett hörn, så jag fattar inte hur de kan blåsa straff. Jag upplever att det är 50/50, domaren säger att vår back lyfter på deras spelares klubba. Det är ett ganska viktigt läge, vi leder med två bollar och de får en straff. Det är pisstråkigt, säger Strand Söderholm i Expressens sändning.

Inte heller Kalmarsunds Albin Hedstål förstod hur det kunde bli straff.

– Jag har ingen aning. Jag var nöjd att vi fick frislag, och sedan ser jag att han lyfter armen. ”Oj, en tvåa”. Och så en straff på det. Men vi tackar och tar emot, säger Hedstål i sändningen.

”Ibland är det bättre att spela utan domare, som på träningar” twittrar Gävles stjärnforward Billy Nilsson.

Uppdatering: Innebandymagazinet har genom Svenska Innebandyförbundets domarorganisation fått ett uttalande om situationen från domaren Patrik Trofast.

– Situationen som leder till straffen är en fasthållning av Kalmarsundsspelarens klubba. Jag inser nu i efterhand att jag fullständigt missbedömde spelarens position på banan och det borde inte ha blivit straff utan utvisning.

Se situationen i klippet ovan.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: