SSL-tipset
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan SSL

Så slutar omgång 2 i SSL Dam

Innebandymagazinets damexpert tippar utgången i andra omgången i SSL Dam.

Premiäromgång till trots så prickade jag in alla rätt i min tippning förra veckan men i ärlighetens namn var det ganska så givna resultat. Men kommande omgång kommer mina kunskaper verkligen ställa sig på sin spets då det är en väldigt svårtippad omgång. 

 

Så slutar omgång 2 i SSL Dam

Karlstad IBF - Endre IF

Endre är skyhöga favoriter historisk sett om man bara tittar på inbördesmöten. Båda lagen fick en perfekt start på säsongen när de vann med uddamålet efter jämna kamper. En uddamålsseger i en tuff premiär mår alltid självförtroendet bra av så det är två lag med medgång som möts. Det som talar för att Karlstad ska kunna skrälla är att nyförvärvet Tess Nilsson gjorde två mål senast och det gjorde även Karlstads skyttedrottning Frida Swahn. Har de båda hållit krutet torrt så kan de smälla en hel del och det skulle kunna få slagsida på Endre i så fall. Men Endre är i grunden ett bättre lag så jag kommer ändå gå på att gotlänningarna tar andra raka segern. Slutresultat: 5-6

Så löd min tippning innan jag fick reda på att Frida Swahn brutit benet på en träning i veckan. Att Swahn missar halva säsongen nu ändrar så klart på utgången i den här matchen och nu kommer den inte alls bli så jämn som jag tippade först. Nu tror jag istället att Endre definitivt kommer att vinna och man kommer göra det med ännu flera bollar.

Slutresultat: 2-7

FBC Kalmarsund - Nacka IBK

Två lag som aldrig mött varandra i seriesammanhang så finns ingen historik att tillgå. Eller min digra statistik finns alltid att gå efter och jag tror sällan på att Nacka ska vinna och det brukar vara ett säkert tecken på att stockholmarna får med sig minst två poäng. Den matchavgörande frågan här är huruvida Nacka har bearbetat storförlusten i premiären? Har den frustrationen växt till revanschlusta eller har den frustrationen växt till misstro för kompetensen på årets trupp? Jag bedömer det båda lag vara ungefär 50/50 i slagkraft och det tror jag kommer spegla resultatet också. Jag tror inte att något lag kommer vinna med mer än två bollar och chansen för övertid är överhängande. Men till syven och sist hamnar jag på att Kalmarsunds nykomlingsboost och winnigstreak kommer hjälpa laget till att rulla in avgörandet i öppen kasse. 

Slutresultat: 6-4

Malmö FBC - IK Sirius FBC

Detta kommer bli en riktigt häftig match. Här kommer Sirius försvar få bekänna färg ordentligt och vi får en första inblick i hur pass bra tränare Palossari lyckats pussla ihop skärvorna av den krossade backuppsättning. Som bekant har ju Uppsalalaget tappat 7 av 8 startbackar från ifjol och inte lyckats ersätta dem med SSL-kompetens. Samtidigt har Malmös fixstjärnan Ellen Rasmussen startat bättre än någonsin och hon låg bakom alla fem malmömål i premiären. Så matchen i matchen kommer självklart stå mellan landslagskompisarna Rasmussen och målvakten Matilda Östlund Visén. Som extra krydda i potten står det 7-7 i inbördes möten mellan lagen och jag är övertygad om att Rasmussen vinner sin kamp och ser till så att Malmö vinner matchen. 

Slutresultat: 8-4

IBK Lund Elit - Warberg IC

Två lag som är ganska så jämbördiga denna säsong och de två som jag tror kommer att åka ur. Med tanke på att lagen är hyfsat lika starka truppmässigt och att det ståt 2-2 i inbördesmöten så kommer vi få svar en gång för alla ifall det är så att kontinuitet slår förändring. Alla lag som inte kunnat värva något slår ju ofta fast att vi har kvar samma lag sen ifjol för vi tycker kontinuiteten är så viktig och den kommer hjälpa oss vinna matcherna. Lund har inte gjort några större förändringar i truppen medans Warberg bytt nästan hela laget och gjort en generationsväxling. Men som gammal tränare måste jag tro på att kontinuiteten står som segrare och därför kommer Lund dra det längsta strået till slut.    

Slutresultat: 5-3

Thorengruppen IBK - IBF Falun

Falun har åkt på värsta mardrömslottning med förra säsongens (och även denna)två bästa lag direkt i starten. Det kan bli en jobbig psykisk påfrestning om man inte ställt in sig på att man antagligen kommer stå på 0 poäng efter två omgångar. För även om jag tror att detta kommer bli en hyfsat jämna match så ser jag inte någon möjlighet till hur framtunga Falun ska kunna stoppa två av innebandyvärldens just nu bästa radarpar. Systrarna Kauppi och Joelsson/Wibron är utomjordiskt bra för tillfället och det kan inte Falun rå på. Anfall är ju bästa försvar och något Falun brukar praktisera. Men när de inte får låna så mycket boll kommer deras mindre bra backuppsättning blotta sina svagheter lite för ofta.   

Slutresultat: 8-3

Pixbo Wallenstam IBK - Åkersberga IBF

På tal om mardrömsinledning så är kanske inte Åkersbergas lika nattsvart som Faluns. Men att bli avklädda och nollade i en premiär när man blivit hyllad inför säsongen som en bra och kaxig utmanare är aldrig kul. Något som är ännu mindre kul är att möta Pixbo i matchen efter när man vill visa för hela innebandy-Sverige att det bara var premiärnerverna som spökade första matchen. Oavsett hur revanschsugna Åkersberga är har de inte en chans mot Pixbo och detta är den enda matchen denna omgång som är helt säkert på hur den kommer att sluta. Jag tror dock inte att Hanna Nordstrand blir poänglös en match till utan hon kommer att göra alla bortalagets mål. 

Slutresultat: 11-2

Täby FC IBK - Västerås Rönnby IBK

Omgångens roligaste match och en riktig värdemätare för båda lagen. Täby har värvat väldigt bra och vi vet inte riktigt hur bra dom är än men premiären mot Åkersberga såg riktigt riktigt bra ut. Rönnby har tappat massor av rutin under silly season och där vet vi inte hur mycket det har påverkat laget än. Men de har värvat unga intressanta talanger där Sofia Mittentag slog till med ett hattrick i sin SSL-debut. Återigen hittar vi här en match i matchen från U19-VM när två av Sveriges bästa forwards kommer mötas. Rönnbys Kajsa Johansson och Täbys Moa Dynefalk. Den interna fighten tror jag Dynefalk kommer att vinna men jag tror även att Täby kommer vinna matchen för att de känns lite mer fysiskt starka än vad Rönnby gör och när västeråsarna inte hunnit att spela ihop laget fullt ut än kommer det fälla avgörandet. Stora frågan är väl om Täby kommer avgöra under ordinarie tid eller inte?   

Slutresultat: 5-6


Täbystjärnans konstmål i Svenska Cupen

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten