SSL-tipset
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Så slutar omgång 2 i SSL Dam

ANNONS

Innebandymagazinets damexpert tippar utgången i andra omgången i SSL Dam.

Premiäromgång till trots så prickade jag in alla rätt i min tippning förra veckan men i ärlighetens namn var det ganska så givna resultat. Men kommande omgång kommer mina kunskaper verkligen ställa sig på sin spets då det är en väldigt svårtippad omgång. 

 

Så slutar omgång 2 i SSL Dam

Karlstad IBF - Endre IF

Endre är skyhöga favoriter historisk sett om man bara tittar på inbördesmöten. Båda lagen fick en perfekt start på säsongen när de vann med uddamålet efter jämna kamper. En uddamålsseger i en tuff premiär mår alltid självförtroendet bra av så det är två lag med medgång som möts. Det som talar för att Karlstad ska kunna skrälla är att nyförvärvet Tess Nilsson gjorde två mål senast och det gjorde även Karlstads skyttedrottning Frida Swahn. Har de båda hållit krutet torrt så kan de smälla en hel del och det skulle kunna få slagsida på Endre i så fall. Men Endre är i grunden ett bättre lag så jag kommer ändå gå på att gotlänningarna tar andra raka segern. Slutresultat: 5-6

Så löd min tippning innan jag fick reda på att Frida Swahn brutit benet på en träning i veckan. Att Swahn missar halva säsongen nu ändrar så klart på utgången i den här matchen och nu kommer den inte alls bli så jämn som jag tippade först. Nu tror jag istället att Endre definitivt kommer att vinna och man kommer göra det med ännu flera bollar.

Slutresultat: 2-7

FBC Kalmarsund - Nacka IBK

Två lag som aldrig mött varandra i seriesammanhang så finns ingen historik att tillgå. Eller min digra statistik finns alltid att gå efter och jag tror sällan på att Nacka ska vinna och det brukar vara ett säkert tecken på att stockholmarna får med sig minst två poäng. Den matchavgörande frågan här är huruvida Nacka har bearbetat storförlusten i premiären? Har den frustrationen växt till revanschlusta eller har den frustrationen växt till misstro för kompetensen på årets trupp? Jag bedömer det båda lag vara ungefär 50/50 i slagkraft och det tror jag kommer spegla resultatet också. Jag tror inte att något lag kommer vinna med mer än två bollar och chansen för övertid är överhängande. Men till syven och sist hamnar jag på att Kalmarsunds nykomlingsboost och winnigstreak kommer hjälpa laget till att rulla in avgörandet i öppen kasse. 

Slutresultat: 6-4

Malmö FBC - IK Sirius FBC

Detta kommer bli en riktigt häftig match. Här kommer Sirius försvar få bekänna färg ordentligt och vi får en första inblick i hur pass bra tränare Palossari lyckats pussla ihop skärvorna av den krossade backuppsättning. Som bekant har ju Uppsalalaget tappat 7 av 8 startbackar från ifjol och inte lyckats ersätta dem med SSL-kompetens. Samtidigt har Malmös fixstjärnan Ellen Rasmussen startat bättre än någonsin och hon låg bakom alla fem malmömål i premiären. Så matchen i matchen kommer självklart stå mellan landslagskompisarna Rasmussen och målvakten Matilda Östlund Visén. Som extra krydda i potten står det 7-7 i inbördes möten mellan lagen och jag är övertygad om att Rasmussen vinner sin kamp och ser till så att Malmö vinner matchen. 

Slutresultat: 8-4

IBK Lund Elit - Warberg IC

Två lag som är ganska så jämbördiga denna säsong och de två som jag tror kommer att åka ur. Med tanke på att lagen är hyfsat lika starka truppmässigt och att det ståt 2-2 i inbördesmöten så kommer vi få svar en gång för alla ifall det är så att kontinuitet slår förändring. Alla lag som inte kunnat värva något slår ju ofta fast att vi har kvar samma lag sen ifjol för vi tycker kontinuiteten är så viktig och den kommer hjälpa oss vinna matcherna. Lund har inte gjort några större förändringar i truppen medans Warberg bytt nästan hela laget och gjort en generationsväxling. Men som gammal tränare måste jag tro på att kontinuiteten står som segrare och därför kommer Lund dra det längsta strået till slut.    

Slutresultat: 5-3

Thorengruppen IBK - IBF Falun

Falun har åkt på värsta mardrömslottning med förra säsongens (och även denna)två bästa lag direkt i starten. Det kan bli en jobbig psykisk påfrestning om man inte ställt in sig på att man antagligen kommer stå på 0 poäng efter två omgångar. För även om jag tror att detta kommer bli en hyfsat jämna match så ser jag inte någon möjlighet till hur framtunga Falun ska kunna stoppa två av innebandyvärldens just nu bästa radarpar. Systrarna Kauppi och Joelsson/Wibron är utomjordiskt bra för tillfället och det kan inte Falun rå på. Anfall är ju bästa försvar och något Falun brukar praktisera. Men när de inte får låna så mycket boll kommer deras mindre bra backuppsättning blotta sina svagheter lite för ofta.   

Slutresultat: 8-3

Pixbo Wallenstam IBK - Åkersberga IBF

På tal om mardrömsinledning så är kanske inte Åkersbergas lika nattsvart som Faluns. Men att bli avklädda och nollade i en premiär när man blivit hyllad inför säsongen som en bra och kaxig utmanare är aldrig kul. Något som är ännu mindre kul är att möta Pixbo i matchen efter när man vill visa för hela innebandy-Sverige att det bara var premiärnerverna som spökade första matchen. Oavsett hur revanschsugna Åkersberga är har de inte en chans mot Pixbo och detta är den enda matchen denna omgång som är helt säkert på hur den kommer att sluta. Jag tror dock inte att Hanna Nordstrand blir poänglös en match till utan hon kommer att göra alla bortalagets mål. 

Slutresultat: 11-2

Täby FC IBK - Västerås Rönnby IBK

Omgångens roligaste match och en riktig värdemätare för båda lagen. Täby har värvat väldigt bra och vi vet inte riktigt hur bra dom är än men premiären mot Åkersberga såg riktigt riktigt bra ut. Rönnby har tappat massor av rutin under silly season och där vet vi inte hur mycket det har påverkat laget än. Men de har värvat unga intressanta talanger där Sofia Mittentag slog till med ett hattrick i sin SSL-debut. Återigen hittar vi här en match i matchen från U19-VM när två av Sveriges bästa forwards kommer mötas. Rönnbys Kajsa Johansson och Täbys Moa Dynefalk. Den interna fighten tror jag Dynefalk kommer att vinna men jag tror även att Täby kommer vinna matchen för att de känns lite mer fysiskt starka än vad Rönnby gör och när västeråsarna inte hunnit att spela ihop laget fullt ut än kommer det fälla avgörandet. Stora frågan är väl om Täby kommer avgöra under ordinarie tid eller inte?   

Slutresultat: 5-6


Täbystjärnans konstmål i Svenska Cupen

 

Den här artikeln handlar om: