Premiärskadorna
Foto: Anders Andersson
Superligan

Karlstadstjärnan skadade sig allvarligt på träning

ANNONS

Karlstads poängdrottning Frida Swahn bröt benet på träning och kommer missa stora delar av säsongen.

Frida Swahn har vunnit den interna poängligan i Karlstad de tre senaste säsongerna och i förra helgens premiär såg hon piggare ut än på länge och hon gjorde två av Karlstads fyra mål i segermatchen mot Sirius. 

Men nu är det färdigspelat för poängmaskinen på ett tag då olyckan var framme på träningen i tisdags och Swahn bröt vadbenet. 

– I mitten av träningen började vi med matchspel och redan i första bytet trampade jag på en klubba, och min fot bara gled iväg med bladet, berättar Swahn för Värmlands Folkblad och fortsätter:

– Vi trodde först att det var en stukning, satte tryck direkt. Men efter ett tag märkte jag hur ömheten inte släppte och benet svullnade upp.

Så Karlstadsstjärnan åkte upp till akuten och där upptäckte de på röntgen ett brott på vadbenet. Så Swahn fick lämna sjukhuset med benet i gips. Ett gips som kommer sitta kvar i minst 6 veckor om allt går som det ska med läkningen. Sedan väntar rehab en tid efter det så Swahn kommer att missa drygt halva säsongen innan hon kan vara tillbaka på banan igen. 

– Surt såklart. Här har man kört en hel försäsong, och så hinner man bara spela en match. Dessutom hade vi kommit igång så bra i vår femma...

Innebandymagazinets damexpert Christian Svensson om betydelsen att Karlstad tappar Swahn:

– Det här är nog det värsta som kunde hända Karlstad. Värmlänningarna har tappat väldigt mycket rutin under silly season och Swahn var den spelaren som skulle gå i bräschen och visa de nya unga spelarna vad som krävs av dem i SSL. Dessutom så såg Swahns nya femma med systrarna Dahlström på backen och Adina Augustsson och Linnea Wahlgren väldigt pigga och bra ut i premiären. Nu när Swahn kommer missa halva säsongen tvingas Karlstad redan till att kasta om i femmorna och försöka hitta nya formationer. Det kommer ta tid och det är tid som Karlstad inte har efter sin silly season. Inför säsongen så funderade jag på om Karlstad hade vad som krävs för att klara sig kvar denna säsong och kom fram till att det inte var någon risk att de skulle åka ur trots deras tunga silly. Men nu är jag inte lika säker. 


Täbystjärnans konstmål i Svenska Cupen

    

  

Den här artikeln handlar om: