#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan östra

Ytterligare ett drömbesked för Mora: ”Stod högt på vår lista”

ANNONS

Malin Lundquist blir nästa nyckelspelare som väljer att följa med Mora ner till Allsvenskan.

KAIS Mora drabbades av en rejäl spelarflykt inför förra säsongen, där nästintill samtliga nyckelspelare lämnade. Risken fanns att det skulle ske även denna sommaren, då man åkte ur SSL.

Så har det inte blivit. Man har visserligen fått säga adjö till Jenny Axelsson (Falun), men meriterade spelare som Malin Andréason, Matilda Lindgren och Ulla Valtola har alla valt att bli Mora trogna trots degraderingen. 

Nu tar ytterligare en nyckelspelare samma besked: Veteranen och trotjänaren Malin Lundquist spelar i Mora även nästa säsong. Backen har spelat i klubben sedan 2015/16 och har totalt gjort 181 matcher i SSL och slutspel. 

– Jag har ett väldigt stort hjärta för den här klubben och det gjorde oerhört ont att åka ur ifjol. Så nu vill jag vara med och kriga för att vi ska ta oss tillbaka in i finrummet, där KAIS Mora hör hemma, säger Malin Lundquist till Moras Facebook-sida.

Lars-Olov Olsson, assisterande tränare:

– Att få en förlängning med ”Lunkan” var något vi verkligen hoppats på och som stod högt på vår lista! Nu kan vi addera ytterligare ett stort röd-svart klubbhjärta till truppen och det känns fantastiskt bra, säger han och fortsätter:

– Hon kommer med sitt uppoffrande spel och erfarenhet vara starkt bidragande i vår strävan att återfå SSL-status. ”Lunkan” representerar en spelartyp som det inte finns så många av bland svenska spelare och en sån som man som tränare verkligen vill ha i sitt lag. 

– Hon gör alltid det hårda jobbet, är en stark duellspelare och nästan hänsynslös mot sig själv när det kommer till att skydda sitt mål, dessutom trygg med boll och bidrar i offensiven. Nu har vi nästan alla pusselbitar på plats i vårt lagbygge.

KAIS Mora #ibsilly 2022

Klara in: 

Emmi Pölönen, målvakt (PSS)

Ida Brokvist, forward (Hagfors Uddeholm)

Ladina Müller, back (Kloten-Dietlikon Jets)

Madeleine Larsson, forward (Falun U)

Elin Grundström, back (Thorengruppen)

Klara ut: 

Tess Nilsson, forward (Karlstad)

Jenny Axelsson, målvakt (Falun)

Veronica Jansson, forward (Åkersberga)

Alice Winges, center (Bergs IK)

Tuwa Bolmö, back (Lockerud Mariestad)


 

Den här artikeln handlar om: