u19-Vm 2022
Emma Heander och Maja Lindsjö.
Foto: Karolina Sommer, IFF
U19-VM Dam

Svenska spelarna med högst snittbetyg i U19-VM

ANNONS

Här är de spelare som fick högst betyg av Innebandymagazinet i matcherna i U19-VM 2022.

När vi nu tittar på de spelare som fått högts snittbetyg under turneringens gång så har vi en ensam etta på listan: Målvakten och finalhjälen Maja Lindsjö. 

Lindsjö, som nyss lämnat RIG Umeå för SSL-laget Warberg, startade en match i gruppspelet I gruppspelet men det var i de avgörande matcherna hon klev fram som mest: För sina insatser i semin och finalen fick hon två nior i rad. 

Tvåa på listan är Hanna Nordstrand, som också blev Sveriges bästa poänggörare. Åkersberga-forwarden kvitterade ut höga betyg i samtliga matcher förutom den sista i gruppspelet mot Slovakien, då hon gick poänglös och sedan vilade i tredje. Likt Lindsjö så fick hon en nia i de två avslutande matcherna.

Lunds Emma Heander placerar sig på en tredjeplats. Inför finalen så uppmanade förbundskapten Camilla Granelid tittarna att kika lite extra på Heanders skottäck, en egenskap som delvis låg till grund till de höga betyg hon kvitterade ut under mästerskapets gång. Skåningen höll en hög nivå mästerskapet igenom, hon var tillsammans med Cajsa Alm den enda utespelare som fick betyg sju eller högre i samtliga matcher.

De två namn som avslutar topp fem-listan är Moa Dynefalk och Saga Emtell, som kompletterade Nordstrand i den vassa Stockholmskedjan. Duon blev Sveriges näst bästa poänggörare i mästerskapet efter just Nordstrand, detta tillsammans med Kajsa Johansson – samtliga gjorde 4+5.

Bakom toppfemman skuggade flera spelare med högst snittbetyg, närmast var Cajsa Alm, Juni Söderqvist, Hanna Modigh och Thea Löfborg.

Topp fem: Högst snittbetyg i U19-VM

1. Maja Lindsjö - 8,3

2. Hanna Nordstrand - 8,2

3. Emma Heander - 8

4. Moa Dynefalk - 7,8

4. Saga Emtell - 7,8 

Den här artikeln handlar om: