EXTRA
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

#ibsilly-bomben: Patrik Kareliusson till Tyresö Trollbäcken

ANNONS

Poängkungen Patrik Kareliusson lämnar Djurgården, nya klubben redan presenterad.

Tidigare har Sebastian Gafvelin och Patrik Schantz lämnat Djurgården. Nu står det klart att även tredjelänken i ”de tre musketörerna”, som varit de viktigaste spelarna i den blårandiga DIF-tröjan senaste åren, gör detsamma. Patrik Kareliusson har gjort sitt i Djurgården efter 204 matcher och 390 poäng i klubben mellan 2014 och 2022.

– Åtta säsonger sedan satsningen mot SSL startade och lika längesen var det första gången Patrik spelade i blårandigt. Många års kämpande som kröntes med att få bära skölden och bindeln i finrummet. Tack för allt och lycka till, skriver Djurgården i sociala medier.

Ny klubbadress blir Tyresö Trollbäcken IBK, som därmed spänner musklerna ytterligare inför kommande divison 1-säsong.

– Patrik är ju givetvis en spelare man länge drömt om i TT men vi visste ju att det skulle bli väldigt svårt även inför denna säsong när det stod klart vilka klubbar som uppvaktade honom. Men en lucka dök upp och vi tog chansen direkt. Vi får nu in ytterligare en spelare av absolut högsta klass och det ska bli väldigt-väldigt roligt att se han spela innebandy i TT-tröjan. Mycket mer behöver vi inte säga, kom och kika i Tyresöhallen så förstår ni, säger Tyresö Trollbäckens sportchef Emil Schönhoff på klubbens Instagram.

Även Patrik Schantz har gått till Tyresö och blir därmed fortsatt lagkamrat med Kareliusson.

Tyresö har dessutom i dagarna presenterat ett annat SSL-meriterat nyförvärv i form av forwarden Victor Nensén från Älvsjö.

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken

Den här artikeln handlar om: