Foto: Marko Grönholm
Herrettan

Seriefavoritens sista pusselbit i lagbygget: "Vet vad som krävs"

ANNONS

Sundsvall FBC är med sin respektingivande trupp favorit att vinna Herr1an Norra kommande säsong. Nu meddelar klubben att man har satt den sista pusselbiten i lagbygget för 2022/23.

Det är 28-årige Daniel Nordlund, som har SSL-meriter från spel i Granlo och Warberg, som förlänger sitt kontrakt med Sundsvall FBC. Nordlund gjorde comeback i laget i slutet av förra säsongen och väljer nu alltså att förlänga sin satsning.

– Det var riktigt kul att komma tillbaka i slutet på förra året och med tanke på att vi inte gick hela vägen i kvalet så växte revanschlusten över det och nu vill man bara att säsongen ska dra igång, säger Daniel Nordlund på klubbens hemsida och fortsätter:

– Att vi ska gå upp är absolut målet och det kommer krävas hårt slit under hela säsongen. Jag kommer att bidra med hårt jobb och fysiskt spel och förhoppningsvis lite poäng! Sen eftersom jag har varit med på en högre nivå tidigare så vet jag vad som krävs för att nå dit och det vill jag få in i truppen och jag ska även pusha på dom yngre spelarna att våga göra sin grej för att utvecklas. I slutändan är det vi tillsammans som ska ta upp Sundsvall till Allsvenskan.

Sportchefen Stefan Hammarstedt:

– Att Danne fortsätter är viktigt för vår unga trupp. Danne står för attityd och power som är ett perfekt komplement till vårt annars väldigt tekniska lag. Danne har tävlat på absolut högsta nivå vilket är en erfarenhet vi värdesätter, han vet vad som krävs och det behöver vårt unga lag få veta också.

Sundsvalls trupp

Målvakter:

Wille Swedin

Hugo Palm

Johannes Pettersson

Backar:

Jesper Persson

Alex Thimstrand

Simon Sparby

Rasmus Larsson

Marcus Carlson

Filip Hedman

Gabriel Wahlström

Centrar:

Albin Tällberg (assisterande kapten)

Felix Thor

Joel Vågeteg

Lucas Magnusson

Forwards:

Christoffer Johansson

Dennis Hellhoff

Viktor Näsman

Daniel Nordlund

Hassan Hajo

Melker Grönholm (kapten)

Isak Timan

Anton Lundgren

 

Spelare in:

Hassan Hajo, FBC Bollnäs

Albin Tällberg, FBC Bollnäs

Lucas Magnusson, uppflyttad från juniorlaget

Rasmus Larsson, uppflyttad från juniorlaget

Hugo Palm, åter från utlåning

Spelare ut:

Viktor Hammarstedt, Team Thorengruppen SK

Noah Norlander, IBK Dalen

Patrik Fransson, lägger av

Kristoffer Asp, lägger av


PLATSANNONSER
Frölunda IBK söker spelare och kanslist
Växjö Vipers söker tränare inom akademin
Bele Barkarby IF söker tränare till HJ/JAS
IBK Dalen söker tränare till division 1-damlag
Täby FC:s SSL-damer söker materialförvaltare

TV: Så tänker SSL-centern vid tekningar - "Mycket strategi"

Vilka olika sätt finns det att teka på, och hur viktigt är bladets hårdhet? Mullsjös Sebastian Palmqvist: "Då har man oftast inte en chans"

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby

Den här artikeln handlar om: