#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Klart: Här spelar tjeckiska storstjärnan Eliška Krupnová nästa säsong

ANNONS

Försäsongen är igång och Silly season håller på att avslutas. Då står det klart  att Pixbo Wallenstams tjeckiska storstjärna, Eliška Krupnová, blir kvar i  rävfamiljen.

Hon blev utsedd till världens bästa damspelare 2020 och har länge varit en viktig kugge i såväl klubblag som  landslag, nu förlänger Eliška Krupnová ytterligare en gång med Pixbo Wallenstam. Ett skönt besked för Mölnlyckeklubben inför säsongen som kommer lagom till försäsongsturneringen Czech Open som avgörs i veckoslutet.  

— Det känns jättebra att förlänga med Pixbo Wallenstam, jag känner mig inte färdigt ännu. Jag tror att jag  fortfarande kan bidra mycket och jag vill fortsätta kämpa om SM-finaler och guld. Jag trivs också jättebra i  Göteborg och vi i laget har kul tillsammans, säger Krupnová.

Huvudtränare Jonas Gustafsson om Eliška Krupnová:

 — Hon har och kommer fortsätta att vara jätteviktigt för Pixbo Wallenstam. Hennes spelskicklighet och  beslutsfattande såväl offensivt som defensivt håller högsta världsklass. Hon bidrar också med ett starkt  ledarskap genom att ställa höga krav, sprida energi och dela med sig av sina erfarenheter till andra. 

FAKTA 

#5 Eliška Krupnová 

Född: 1993-06-23 

Position: Center 

Moderklubb: Herbadent Praha (CZE) 

Kom till Pixbo Wallenstam: Inför säsongen 2015/16 

Landskamper: 119 A och 18 U19 (CZE) 

Meriter: 

VM-brons: 2011 

SM-guld: 2016 

Champions cup-guld: 2016 

SM-silver: 2022, 2021 och 2020 

Svenska cupen-silver: 2021 

SM-brons: 2019, 2018 och 2017 

Världens bästa damspelare: 2020 

Årets damspelare i Tjeckien: 2022, 2021, 2019, 2018, 2017 och 2016 

Källa: Pressmeddelande


PLATSANNONSER
Frölunda IBK söker spelare och kanslist
Växjö Vipers söker tränare inom akademin
Bele Barkarby IF söker tränare till HJ/JAS
IBK Dalen söker tränare till division 1-damlag
Täby FC:s SSL-damer söker materialförvaltare

TV: Så tänker SSL-centern vid tekningar - "Mycket strategi"

Vilka olika sätt finns det att teka på, och hur viktigt är bladets hårdhet? Mullsjös Sebastian Palmqvist: "Då har man oftast inte en chans"

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: