Foto: Simon Melchert
Superligan

Ludvig Eriksson ny assisterande tränare i Kalmarsund: "Kovändning"

ANNONS

Efter att Christoffer Suominen lämnat sitt tränaruppdrag för att bli U19-förbundskapten så står det nu klart vem som ersätter honom i Kalmarsunds tränarstab.

Ludvig Eriksson, som tidigare har varit tränare för Munka-Ljungby, annonserades som ny huvudansvarig för JAS och träningsgruppen HJ/JAS under april. Men efter att Christoffer Suominen lämnat sitt tränaruppdrag står det nu klart att 23-åringen istället blir ny assisterande tränare för FBC Kalmarsunds damlag och bildar därmed tränarduo tillsammans med Viktor Sheffield.

– Ja det blev en liten kovänding där, men samtidigt väldigt roligt. Innebandyn var anledningen till varför jag flyttade hit och att få träna ett lag på den här nivån matchar de ambitioner jag har med innebandyn. Det hela är fortfarande väldigt nytt och det har gått väldigt fort. Patrik (Klockare Bäck) ringde mig för någon vecka sedan och nu är det klart. Jag är väldigt sugen på att dra igång och bygga något riktigt bra ihop med föreningen, ledarstaben och laget, säger Eriksson.

Huvudtränare Viktor Sheffield ser fram emot den nya säsongen med Eriksson som assisterande tränare vid sin sida.

– Det känns väldigt spännande att få in Ludvig som assisterande tränare. En ung ambitiös tränare som redan byggt på sig en hel del erfarenheter som tränare. Han har ett stort driv med stora krav på sig själv samtidigt som det är en väldigt ödmjuk person. Är helt övertygad vi kommer komplettera varandra bra och få laget att utvecklas. Ludvig kommer få möjlighet att växa än mer här och jag tycker redan under våra samtal vi hittat ett bra samspel, säger Sheffield.

Källa: Pressmeddelande


TV: "Får gå mer på gamla meriter och framtida tro"

Förbundskaptenen Niklas Nordén om läget i herrlandslaget.

Matchrapporter: Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Du kanske även vill läsa:
Nya förbundskaptenen kvar i Kalmarsund - men inte i damlaget
Nya förbundskaptenen kvar i Kalmarsund - men inte i damlaget
Den här artikeln handlar om: