Foto: Erik Edlund
Superligan

Nya förbundskaptenen kvar i Kalmarsund - men inte i damlaget

ANNONS

Så blir förändringen i Kalmarsund efter nyheten om att Christoffer Suominen blir förbundskapten för U19-damlandslaget.

Idag blev det officiellt att Christoffer Suominen kliver in som ny förbundskapten i Sveriges U19-damlandslag, tillsammans med Susanne Ekblom som blir assisterande förbundskapten. Det innebär att FBC Kalmarsunds damlag kommer att få klara sig utan Suominen framöver. Han anslöt till det småländska laget från svenska mästarna Thorengruppen under förra säsongen och bildade tränarduo med Viktor Sheffield, och lyckades ta Kalmarsund upp i SSL.

Utöver sitt tränaruppdrag har Suominen även arbetat som sportsligt ansvarig för föreningens ungdomssida, något han kommer fortsätta med framöver i en halvtidsanställning.

– Det är en stor ära att få möjligheten att verka i landslagsverksamheten och för mig så är det här ett av de största och finaste uppdrag som man kan ha inom svensk innebandy. Jag är otroligt taggad och motiverad att sätta i gång med det arbetet, säger Suominen om rollen som förbundskapten för Sverige i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är givetvis tråkigt att lämna ledaruppdraget kring damlaget i FBC Kalmarsund inför stundande SSL-säsong, men jag är övertygad om att laget går en framgångsrik säsong till mötes. Vill naturligtvis även tacka alla spelare och ledare för denna tiden och samtidigt önska lycka till framöver. Avslutningsvis vill jag även rikta ett tack till organisationen och sportslig ledning för förståelse och konstruktiv dialog.

Viktor Sheffield fortsätter sitt uppdrag som huvudtränare för Kalmarsunds damlag.

– Tråkigt att vi inte fick fortsätta arbetet som vi påbörjat tillsammans. Sen har jag full förståelse att Christoffer tar den här chansen när den dyker upp. Så är jag väldigt glad för hans skull och önskar honom stort lycka till i den nya rollen, säger Sheffield.


TV: "Får gå mer på gamla meriter och framtida tro"

Förbundskaptenen Niklas Nordén om läget i herrlandslaget.

Matchrapporter: Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: