#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan östra

KAIS Moras drömbesked: Målsprutan förlänger

ANNONS

Stjärnforwarden ska skjuta KAIS Mora tillbaka till SSL: "Kommer vara viktig"

KAIS Mora fortsätter att rusta för en snabb återkomst till Svenska Superligan. Nu har dalaklubben förlängt kontraktet med mångåriga trotjänaren och målsprutan Malin Andréason.

Den 30-åriga forwarden gjorde comeback i Mora och SSL förra säsongen efter ett års uppehåll. Då hade hon en stor roll i laget och gjorde 30 poäng (19+11) på 24 seriematcher.

– Det är mycket glädjande att ”Mallan” valt att krita på för ytterligare en säsong i den röd-svarta tröjan! Hon kommer, med sin erfarenhet, sitt driv och starka klubbhjärta vara viktig för vårt lag i vår strävan att åter ta oss till SSL, säger tränaren Lollo Olsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Hon är en poängspelare med starka offensiva spetskvaliteter, som tar sig in på obekväma ytor och skapar målchanser men också tar det hårda jobbet för lagets framgång.

Det här var en av många viktiga #ibsilly-pusselbitar som har lagts på plats i Mora. Man har bland annat värvat backtalangen Elin Grundström från svenska mästarna Thorengruppen, målvakten Emmi Pölönen som tog silver i finska högstaligan förra säsongen, supertalangen Madeleine Larsson från Falun, samtidigt som man behåller backklippan Ulla Valtola.


KAIS Moras #ibsilly

Klara in: 

Emmi Pölönen, målvakt (PSS)

Ida Brokvist, forward (Hagfors Uddeholm)

Ladina Müller, back (Kloten-Dietlikon Jets)

Madeleine Larsson, forward (Falun U)

Elin Grundström, back (Thorengruppen)

Klara ut: 

Tess Nilsson, forward (Karlstad)

Jenny Axelsson, målvakt (Falun)

Veronica Jansson, forward (Åkersberga)

Alice Winges, center (Bergs IK)


TV: "Får gå mer på gamla meriter och framtida tro"

Förbundskaptenen Niklas Nordén om läget i herrlandslaget.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Du kanske även vill läsa:
Från succé till mardrömsavslutning: "Otroligt jobbigt"
Från succé till mardrömsavslutning: "Otroligt jobbigt"
Den här artikeln handlar om: