ALLSVENSKAN DAM
Lina Hägg till vänster, nummer 72.
Foto: Bosse Grängsjö
Allsvenskan östra

Från succé till mardrömsavslutning: "Otroligt jobbigt"

ANNONS

Beskedet: Då kan KAIS Moras långtidsskadade nyckelspelare Lina Hägg vara tillbaka i spel.

Lina Häggs innebandykarriären gick som på räls. 24-åringen producerade 33 poäng två säsonger i rad i Allsvenskan med Sundsvall, innan hon flyttade till högsta ligan i Tjeckien och vann en ligatitel. Senaste säsongen blev det debut i Svenska Superligan efter övergången till KAIS Mora och där blev hon snabbt en viktig spelare. Med 24 poäng på 25 matcher var hon en av kandidaterna till Årets rookie-utmärkelsen.

Men säsongen 21/22 slutade verkligen i moll. I mars åkte Hägg på en korsbandsskada, och från läktaren fick hon se sitt KAIS Mora åka ur SSL.

– Det var så klart två smällar där som var riktigt tuffa. Först skadan och sedan att åka ur. Det slog väldigt hårt, för jag trodde på oss ända in i det sista. Det var nog inte förrän slutsignalen i sista matchen som man fattade det. Då blev det otroligt jobbigt. Dels att åka ur, dels att det var just med Kais Mora som är en stor klubb och ska vara i SSL. Det gjorde det extra jobbigt, säger Lina Hägg till Sundsvalls Tidning.

Trots nedflyttningen kommer Hägg att fortsätta spela i KAIS Mora, där det blir spel i Allsvenskan 2022/23. När hon kan vara tillbaka i spel är dock oklart.

– Förhoppningsvis kan jag spela efter jul någon gång, säger Hägg.

Läs hela intervjun i Sundsvalls Tidning.

KAIS Mora har presenterat flera viktiga och spännande #ibsilly-nyheter för att få ihop lagbygget till att kunna få en snabb återkomst i högsta serien. Man har bland annat värvat backtalangen Elin Grundström från svenska mästarna Thorengruppen, målvakten Emmi Pölönen som tog silver i finska högstaligan förra säsongen, supertalangen Madeleine Larsson från Falun, samtidigt som man behåller backklippan Ulla Valtola.


KAIS Moras #ibsilly

Klara in: 

Emmi Pölönen, målvakt (PSS)

Ida Brokvist, forward (Hagfors Uddeholm)

Ladina Müller, back (Kloten-Dietlikon Jets)

Madeleine Larsson, forward (Falun U)

Elin Grundström, back (Thorengruppen)

Klara ut: 

Tess Nilsson, forward (Karlstad)

Jenny Axelsson, målvakt (Falun)

Veronica Jansson, forward (Åkersberga)

Alice Winges, center (Bergs IK)


TV: Peder Bodén tycker till om innebandyns nya regelbok

"Kommer inte leda till att folk spelar snällare" - legendaren om nya reglerna.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: