Sommarbloggen
Anders Forsberg: Varför älskar man innebandy?
ANNONS

I Sommarbloggen får olika personer inom innebandyn möjlighet att skriva varsin text i valfritt ämne som kan vara tankeväckande, inspirerande eller intressant för andra att ta del av. Idag: Anders Forsberg, ordförande i KAIS Mora IF.

Sockiplast-hockey, fjollboll. Kärt barn har många namn och det är sådant man får höra ibland. Innebandy är en sport, som i vårt land är dryga 40 år, att jämföra med ishockeyns 100. Som organiserad elitsport är innebandyn ännu yngre men har genomgått en fantastisk utveckling.

Under de senaste åren har jag dock en känsla av att vårt sports utveckling har bromsat upp. Det finns flera förklaringar på detta, inte minst pandemin, men även den långdragna konflikten mellan Svenska Innebandyförbundet och SSL-klubbarnas intresseförening FSSL. En konflikt som till slut till stor del handlade om prestige och var på väg att leda svensk elit-innebandy till stupstocken. 

När lösningen kom och FSSL fick låna ägandeskapet till vissa rättigheter, så har det visat sig att detta inte alls fungerat enligt FSSL:s planer. Marknadsmässigt har det utmynnat i en smärre katastrof vad gäller intäkter, där FSSL grovt överskattat innebandyns dragningskraft. Kunskapen hos FSSL inom näringslivet fanns i utgångsläget i princip hos EN person, som sedan hastigt och mindre lustigt var borta från spelplanen. Den person som anställdes som VD har visat sig inte vara mäktig situationen och försvann nyss som ett brev på posten precis som större delen av FSSL:s styrelse. 

Man hann i alla fall med att skriva ett ”TV”-avtal med en dyr streamingtjänst, där kvantitet går före kvalitet. Det känns som vi gått tillbaka 10 år i tiden vad gäller produktion och i många fall kommentering. Jag har sett gratissändningar i Tjeckien som är bättre. Detta är inte värdigt Världens Bästa Liga.

MEN svensk innebandy har nu chansen till en rejäl nystart med nya krafter både hos SIBF och FSSL. Ta vara på det här tillfället att tillsammans med alla föreningar ställa till rätta och ta ett rejält kliv framåt för oss alla hundratusentals spelare, ledare, föreningsmänniskor, familjer och fans, som hur det än ser ut, ÄLSKAR INNEBANDY!

/Anders Forsberg

Läs även: Svenska Superligans VD om varför han slutade


TV: Ny arena lyfter SSL-nykomlingen Åkersberga - "Gjorde resan i rätt tid"

Sportchefen Andreas Berglind om Åkersbergas nya arena: "Otroligt bra för oss"



 

Du kanske även vill läsa:
Svenska Superligans VD om varför han slutade
Svenska Superligans VD om varför han slutade
Den här artikeln handlar om: