#ibsilly-nytt
Foto: Helmuth Subiabre
Allsvenskan södra

Warbergs målvakt om varför han säger upp sitt kontrakt

ANNONS

Igår meddelade Warberg på sina sociala medier att målvakten Oscar Agnarsson bryter sitt kontrakt.

Warberg och Oscar Agnarsson är överens om att bryta målvaktens kontrakt i förtid. Vi säger tack för den här tiden och önskar honom ett stort lycka till framöver! 

Ovanstående gick att läsa på Warbergs sociala medier igår och nu kan Innebandymagazinet berätta att målvaktstalangen har valt att lägga hjälmen på hyllan efter den otäcka olyckan som han var med om under säsongen.  

För fyra säsonger sedan utsågs det då 19-åriga målvaktslöftet till Herr1ans bästa målvakt. Efter det drog han iväg två år till Norge och spelade i Elitserien där innan han bestämde sig för att flytta tillbaka till Sverige igen. Det var många lag som ville ha målvaktslöftet underskrift inklusive flera SSL-lag men valet föll till slut på Warberg. 

– När jag kom till Warberg var jag supertaggad och redo att visa vad jag kan och tanken var ju att att jag skulle spela mycket men efter en försäsong med skador kunde jag inte träna varken fys eller innebandy så fick jag inte visa att jag kunde slåss om förstaplatsen, vilket gjorde att jag fick sitta på sidan, såklart, säger Agnarsson till Innebandymagazinet.

Det skulle dröja till den trettonde omgången innan målvakten fick chansen från start men när han väl fick den så tog han den rejält efter en stormatch mot Karlstad. Efter succén mot Karlstad så fick Agnarsson även stå från start i nästföljande match och det var då olyckan var framme som orsakade beslutet att avsluta karriären. 

– Efter ett tag in i serien så fick jag äntligen stå mot Karlstad hemma och jag gjorde en bra insats. Matchen efter, Örebro borta, fick jag chansen igen och vi hade en stor ledning och jag hade gjort en bra start på matchen. Men då fick jag en rejäl smäll, att bli påsprungen händer ofta men denna gången tog det illa på mig, hjärntrappa och så vidare och rehab, det tog hårt på mig och jag trodde jag skulle bli borta längre, precis innan kvalet började jag träna fullt och fick stå i SSL-kvalet men kände väl att jag inte riktigt var där då jag inte stått alls mycket… jag kände att är det värt det? Åker jag på en likadan skada igen så kommer det drabba mig värre, jag hade tur denna gång.

Smällen under matchen tog så illa att Agnarsson inte kunde röra nacken och ambulansen fick komma och hämta honom från planen och på Örebros sjukhus klippte de upp hans målvaktskläder och spände fast honom på en bår där han fick ligga i 3h med en misstänkt fraktur på nacken. Men lyckligtvis visade magnetröntgen att det bara var en hård smäll mot nacken och en hjärnskakning. 

– Så säsongen i Warberg var väldigt oklar och den gick inte alls som jag hade väntat mig. Vilket ledde till motivationsbrist och jag vill hellre satsa på andra saker vid sidan av! Så nästa säsong kommer jag inte spela innebandy. Jag känner inte att det är värt det helt enkelt. Så det var ett gemensamt beslut att gå skilda väggar, Så mycket tid man lägger ner och när man inte kan få ut sitt max hur mycket man än försöker så orkar man tillslut inte. Skadorna kommer emellan och motivationsbristen blir bara större. 

Hur går tankarna för framtiden i ett längre perspektiv, tror du att du kommer spela innebandy igen på elitnivå?

– Det beror helt på, hälsan får gå före och så kommer jag göra saker på mina egna villkor ett tag sen får jag se om jag känner att jag klarar det eller ej.

Hur mår du efter din skada i dagsläget, har du återhämtat dig fullt ut fysiskt?

– Jag har ofta migrän och sover sämre och det har suttit i sen dess, men det ska bli bättre med tiden.


Warbergs målvakt i otäck kollision

Kolla in situationen när Oscar Agnarsson blir påsprungen

  

 

Den här artikeln handlar om: