Allsvenskan södra

Warbergsmålvakten om de omtumlade timmarna på sjukhuset

ANNONS

"När jag kom in fick de klippa upp mina målvaktskläder och spänna fast mig på en bår"

Warbergs målvakt Oscar Agnarsson fick vara med om några skrämmande och omtumlande timmar på Örebros Universitets Sjukhus i lördags kväll. Under tre timmar fick han ligga fastspänd på en bår och fundera på vad som hade hänt med kroppen efter en otäcka smäll mot huvudet.

Det var i mitten av andra perioden i det allsvenska mötet mellan Örebro och Warberg som olyckan var framme. En framrusande warbergsspelare försöker stoppa en spelvändning men springer istället över sin egen målvakt i full fart. Kollissonen som uppstår ser inte så farlig ut på bilderna men Agnarsson blir liggandes raklång på golvet under en lång tid.  

– Smällen kändes hårdare än vad jag sett på bilderna efteråt men jag fick ett knä i nacken i hög fart och kände att det gjorde sjukt ont och att nacken låste sig, Jag blev otroligt rädd eftersom jag kände att jag inte kunde röra på nacken, säger Agnarsson till Innebandymagazinet.

Warbergs medicinska team skruvad av hjälmen på Agnarsson och satte på honom en nackkrage och bar ut honom på bår i väntan på ambulans och färd till sjukhus. På sjukhuset blev det sedan en lång och nervös väntan för 22-åringen.     

– Ambulanspersonalen körde mig till US Örebro, när jag kom in fick de klippa upp mina målvaktskläder och spänna fast mig på en bår då de trodde de kunde vara en fraktur. Jag fick ligga där fastspänd i tre timmar innan det blev magnetröntgen. 

Vad hann du att tänka på under tiden du låg fastspänd på båren?

– Jag låg bara och hoppades på att det inte var något allvarligt, sen sjukt tungt efter ett halvår på bänken och äntligen spelat till mig en plats, så kommer detta, mycket sådant var det som snurra runt i huvudet.

 

Men efter magnetröntgen kunde Agnarsson andas ut då röntgen inte visade på någon fraktur. 

– Ja det var väldigt skönt att få svar att det inte var mer än en hård smäll mot nacken som resulterade i en hjärnskakning.

Tillsammans med Warbergs sjukvårdare så kunde Agnarsson lämna Örebros Universitets Sjukhus sent på lördagskvällen och åka tillbaka till Varberg. Men hur länge de omtumlande timmarna i Örebro kommer hålla honom borta från planen vet Agnarsson inte i nuläget. 

– Svårt att säga såhär tätt inpå men det blir vila och rehab de närmaste dagarna så får jag se hur jag mår efter det.

Agnarsson värvades inför den här säsongen till Warberg och målvakten har fått en tuff start på sin tid hos hallänningarna då han hade problem med ryggen i början på säsongen och kommer efter med träningen. Det är först nu på slutet som han har börjat få speltid och matchen mot Örebro var hans andra raka match från start. Så denna oturliga skada känns extra hård med tanke på det. 

– Tråkigt såklart när jag precis fått börja spela och det har känts otroligt bra, men hoppas jag är tillbaka så snabbt som möjligt.

Annons

Warbergs målvakt i otäck kollision

Kolla in situationen när Oscar Agnarsson blir påsprungen

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: