vakanta platserna
Foto: Marcus Erdeös
Herrettan

Lindome klara för Herr1an – tackar ja till vakansplatsen

ANNONS

Nu är det klart vilka som tackat ja till den vakanta platsen som uppstått i Herr1an.

För en vecka sedan meddelade Lagan att man drar sig ur Herrallsvenskan Södra. Man ersattes då av laget som kom längst i kvalet till Allsvenskan tidigare i vår, Partille

Det innebar även att en vakans uppstod i Herr1an. Även här skulle den bästa kvalförloraren få frågan först, i detta fall Malmhaug. De tackade nej till platsen vilket gjorde att Lindome fick frågan härnäst. 

Sent under måndagen kunde Lindome meddela Tävlingsutskottet att man tackat ja till platsen. Därmed kommer man kliva in direkt i Herr1an Västra Götaland, samma serie som Partille skulle ha spelat i. 

– Vi har pratat med killarna om skillnaden mellan division 2 och 1. Att det kommer krävas mer mental och fysisk styrka inför en sådan utmaning. Så gemensamt tog vi ledare, spelare och förening beslutet att ta chansen i division 1 Västra. Det kommer bli kul, tufft och lärorikt, säger Lindomes tränare Fredrik Håkansson till Innebandymagazinet.

Lindome slutade tvåa i Herr2an Västsvenska säsongen som gick, och fick därmed kvala mot skånska Eslöv men förlorade då första matchen innan man spelade oavgjort i den andra. Lindome har spelat i Herr2an sedan säsongen 2016/17, innan dess låg man i Herr3an.


”80-85% i Finland spelar med ovala klubbor - tvärtom i Sverige”

Den här artikeln handlar om: