Vakanta platser
Kommer Lindome att tacka ja till Herr1an?
Foto: Marcus Erdeös
Nyhet

Nya turer om vem som kommer få den vakanta platsen i Herr1an

ANNONS

De som stod först på vakanslistan till Herr1an tackade nej och nu har tvåan på listan fått förfrågan om att ta Partilles plats i H1 Västra Götaland.

Efter att Lagan dragit sig ur Herrallsvenskan Södra tidigare i veckan så uppstod det en vakant plats. Tävlingutskottet hade en vakanslista där Partille stod först på tur, följt av Hagfors och Ledberg och under torsdagen så bekräftade Partille att de tackat ja till platsen.

Eftersom Partille skulle ha spelat i Herr1an Västra Götaland så har snöbollseffekten i seriesystemet satt igång och det har uppstått en vakant plats där istället. När Innebandymagazinet var i kontakt med Magnus Nilsson från Svenska Innebandyförbundets Tävlingsutskott sa han så här om vem som kunde få den platsen:

– I första läget är det förlorande lag i kvalet till H1 i våras som kan komma att erbjudas plats beroende på i vilken serie vakansen uppstår, dvs. Rasbo, Malmhaug respektive Lindome kan bli aktuella (Vattjom från Sundsvall är inte aktuella då de enligt Tävlingsbestämmelserna enbart kan kvalificera sig för spel i division 1 norra), Om vakans inte kan fyllas genom ovan så involveras de distrikt som har lag i aktuell division 1-serie, och då görs en jämförelse/rangordning mellan de lag som varit närmast att avancera. 

Av de tre aktuella lagen så var Malmhaug den bästa kvalförloraren med 3p och -9 i målskillnad följt av Lindome med 1p och -5 i målskillnad följt av Rasbo som också hade en poäng och -5 i målskillnad men färre gjorda mål än Lindome. Men trots att Lindome låg närmast geografiskt den serien som Partille drog sig ur var det Malmhaug som fick förfrågan först om de ville spela i Herr1an kommande säsong. Något som skåningarna tackade nej till. 

– Vi har precis meddelat att vi tackar nej till en plats i div 1. Vår tanke är att stanna i div 2 denna säsongen, så att våra yngre förmågor kan få lite mer kött på benen och utvecklas i sin egen takt utan stress, skriver Malmhaugs sportchef Niklas Göransson i ett SMS till Innebandymagazinet. 

I och med att Malmhaug tackat nej borde Lindome stå näst på tur och när Innebandymagazinet pratar med en representant från Lindomes ledning så bekräftar han att de fått en förfrågan från förbundet. 

– Ja vi fick reda på detta för en stund sedan men vi har inte hunnit att diskutera internt hur vi ställer oss till detta.


Växjö-tränaren om laget han saknar i SSL: ”Jag vill alltid ha med dem”

       

 

 

 

Den här artikeln handlar om: