Nyförvärvskollen
Oliver Forlsind, Adam Strand och Noah Norlander.
Foto: IBK Dalen
Nyförvärvskollen

Nyförvärvskollen IBK Dalen – "Kandidat till årets rookie?"

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är inte över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem – samt ge betyg. Vi fortsätter årets Nyförvärvskoll med IBK Dalen.

Tidigare lag

Mullsjö AIS: “En TikTok-profil”

Storvreta IBK: "Vi kan strunta i den frågan"

FBC Kalmarsund: "Räkna med många läckra mål"

Nyförvärskollen: IBK Dalen

✔ Hamnade högt på 100-talanglistan 

✔ Togs ut All Star-laget i SDF-SM 2022

✔ “Kan bli en toppvärvning i slutändan”

Alexander Ljungström

Född: 2003

Position: Målvakt

Kommer ifrån: RIG Umeå, Herr1an 

Statistik 2021/22: i.u

Innebandymagazinets betyg:

Dalen tappade Måns Parsjö Tegnér och värvade istället in Alexander Ljungström. Men nej, detta är ingen rak ersättare av förklarliga skäl. Istället ska den här talangfulla målvakten försöka utmana fjolårets succéman Anton Grönlund om förstaplatsen, men räkna med att han är andravalet från start. 

Ljungström blev framröstad till tredje bästa målvakten i Herr1an Norrland 2021/22 och har tidigare blivit uttagen i U19-landslaget. 2020 rankades han som Sveriges 32:a största talang bland spelare födda 2003 och 2004 av Innebandymagazinet. Ljungström är en smart målvakt som läser spelet bra, både från sitt och försvararnas perspektiv. Detta gör att han sällan behöver överarbeta situationer, han har tidigare beskrivits som en stabil och lugn målvakt som samtidigt är aktiv. Rankades av Innebandymagazinet nyligen högst av alla Dalens 03:or.

Wilmer Entall

Född: 2003

Position: Center

Kommer ifrån: RIG Umeå, Herr1an 

Statistik 2021/22: 29 poäng (12+17) på 21 matcher

Innebandymagazinets betyg:

Kommer, likt många andra unga och duktiga elitspelare idag, från Sundsvallsområdet. De tre senaste åren har däremot spenderats i Umeå på RIG:et. Säsongen som gick var faktiskt hans första riktiga på seniornivå, precis som den är för Dalens: andra RIG-värvningar 2019/20 hade han som 16-åring svårt att få en stor roll när RIG låg i Allsvenskan, och säsongen 2020/21 blev som bekant avkortad. I år blev det fina 29 poäng på 21 matcher där majoritet var assist. Just att sätta sina medspelare i bra lägen är en av Entalls absolut största styrkor. Det gör att han har ett försprång på många i sin ålder enligt nya tränaren Mattias Hall, då det är en egenskap som kan ta tid att utveckla. Har överlag många kvalitéer då han är bra i båda riktningarna i spelet. Har meriter från U19-landslaget.

Vilmer Åsenstam

Född: 2003

Position: Forward

Kommer ifrån: RIG Umeå, Herr1an 

Statistik 2021/22: 20 poäng (11+9) på 20 matcher

Innebandymagazinets betyg:

Jämtlands senaste produkt i SSL. Rankades 2019 som Sveriges 90:e största talang på Innebandymagazinet prestigefyllda lista. Beskrevs då som en ”rightfattad vänsterforward med fart i löpningarna och framförallt väldigt giftiga dragskott”. Även Vilmer själv lyfte fram sina offensiva kvalitéer när han ombads beskriva sig själv i samband med att han presenterades: Han rankade avslutet som den främsta egenskapen, och berättade samtidigt att han spelar med mycket fart och att han försöker vara ett konstant offensivt hot. Åsenstam har skrivit på ett treårskontrakt med Dalen, så det här är en spelare som ledningen tror stenhårt på – men räkna kanske inte med dundersuccé direkt, för steget till SSL är stort.

Adam Strand

Född: 2003

Position: Back

Kommer ifrån: RIG Umeå, Herr1an 

Statistik 2021/22: 13 poäng (5+8) på 22 matcher

Innebandymagazinets betyg:

Gjorde som ung den närmast gigantiska flytten (geografiskt) från skånska Bjärred till Umeå för att gå på RIG. Har, likt många av Dalens andra nyförvärv, meriter från spel i U19-landslaget. Togs tidigt på säsongen ut i Herr1an Norrlands All Star-team av Innebandymagazinet, han fick även en plats i andrafemman när vi tog ut All Star-laget i SDF-SM. Strand ansluter därmed till Dalen med gott renommé! I honom får Dalen en smart back som oftast tar rätt beslut ute på planen, både med och utan boll. Bidrar också med mycket energi vilket passar väl in i Dalens spelsätt. 

Noah Norlander

Född: 2003

Position: Forward

Kommer ifrån: Sundsvall, Herr1an 

Statistik 2021/22: 46 poäng (31+15) på 21 matcher

Innebandymagazinets betyg:

Ytterligare en 03:a som ansluter till Dalen, men till skillnad från de andra nyförvärven som är födda samma år så kommer inte Norlander från RIG Umeå utan Sundsvall. Där blev det stor poängsuccé med 31 mål och 15 assist, bara nio spelare gjorde fler poäng i Herr1an Norrland förra säsongen. Besitter ett fantastiskt spelsinne och näsa för målet. Har dessutom kvalitéer som Dalen eftersöker: Han arbetar hårt, är lojal, har en vinnarskalle och sitter inne på ledaregenskaper. Har hunnit debutera i U19-landslaget och kommer från tre raka säsonger med spel på seniornivå. Fortsätter utvecklingen i samma takt så kan detta mycket väl vara en kandidat till årets rookie när säsongen summeras. 

Oliver Forslind

Född: 2001

Position: Forward

Kommer ifrån: Ad Astra, Schweiz 

Statistik 2021/22: 25 poäng (19+6) på 25 matcher

Innebandymagazinets betyg:

Stockholmskille som haft lite av en raketkarriär. 2018/19 spelade han i Herr2an, 2019/20 i Herr1an, 2020/21 i Allsvenskan, 2021/22 i schweiziska högstaligan, och nu väntar alltså det högsta steget man kan nå i sin karriär: SSL. Gjorde det bra förra säsongen i bottenlaget Ad Astra där han snittade en poäng per match Har under hela karriären haft en ganska klar övervikt med gjorda mål kontra assists, och det visar även fjolårets siffror på (19+6). Forslinds förmåga att hitta rätt ytor i anfallszon är en av förklaringarna till att han får måljubla så ofta som han gör. Får en viktig roll i att ersätta många av de flyktade stjärnorna, och med tanke på utvecklingen som många spelare i Dalen får så kan detta mycket väl bli en riktigt toppvärvning i slutändan.  


”80-85% i Finland spelar med ovala klubbor - tvärtom i Sverige”

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten