#ibsilly
Marcus Johansson och Dennis Andersson.
Foto: Svensk Innebandy och Richard Himberg
Nyförvärvskollen

Nyförvärvskollen – Kalmarsund: "Räkna med många läckra mål"

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är inte över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem – samt ge betyg. Vi fortsätter årets Nyförvärvskoll med FBC Kalmarsund.

Tidigare lag

Mullsjö AIS: “En TikTok-profil”

Storvreta IBK: "Vi kan strunta i den frågan"

Nyförvärskollen: FBC Kalmarsund

✔ Nyförvärvet som flera personer har mailat Innebandymagazinet om: “Nu kommer deras önskan gå i uppfyllelse”

✔ “Rankades nyligen som Sveriges tionde bästa 99:a"

✔ “Den målvakt som fick allra flest skott emot sig i Allsvenskan Norra”

✔ Därför pekar det mot succé för veteranvärvningen 

Martin Rönnklint

Född: 1999

Position: Forward

Kommer ifrån: Lillån, Allsvenskan

Statistik 2021/22: 42 poäng (26+16) på 21 matcher

Innebandymagazinets betyg:

Innebandymagazinet får dagligen mängder av mail med tips på ämnen eller spelare som läsarna tycker vi ska skriva om. Martin Rönnklint är ett av de vanligaste förekommande namnen bland önskemålen, och nu kommer deras önskan gå i uppfyllelse – strålkastarljuset är trots allt större på Kalmarsund än vad det är på Lillån. 

Vad är det då som SSL-publiken kommer få se i Rönnklint? En allround spelare, framförallt. Han beskrivs som en powerforward men spelade back för ett par säsonger sedan. Det är just i fysiken som han har sina största styrkor då han även är riktigt snabb. Har uppenbarligen en näsa för målet vilket hans 26 kassar den här säsongen vittnar om. Räkna också med att en del av målen kommer vara riktigt läckra – Rönnklint har en förmåga att bjuda på snygga mål.

Dennis Andersson

Född: 1999

Position: Back

Kommer ifrån: Salem, Allsvenskan

Statistik 2021/22: 13 poäng (5+8) på 22 matcher

Innebandymagazinets betyg:

Blir den senaste spelaren i raden att lämna Salem för Kalmarsund. Likt många andra som tagit det steget så rör sig detta om en duellstark spelare, som inte lägger fingrarna emellan i närkamper. Rankades tidigare i somras som Sveriges tionde bästa 99:a vilket säger mycket om hans kvalitéer. Har funnits på Kalmarunds radar ett bra tag, faktum är att man haft dialog med Andersson sedan man mötte hans Salem i kvalet 2018.

Adam Brodén

Född: 1999

Position: Målvakt

Kommer ifrån: Onyx, Allsvenskan

Statistik 2021/22: 78,4% i räddningsprocent (644 skott emot sig, 139 insläppta)

Innebandymagazinets betyg:

Var den målvakt som fick allra flest skott emot sig i Allsvenskan Norra förra säsongen. Riktigt lika många (644) kommer det inte bli i år, inte bara för att han spelar i ett förmodat topplag utan även för att speltiden kommer minska då han nu konkurrerar med Carl Bending-Sörling. I Brodén får Kalmarsund in en stor målvakt som har sina styrkor i positionsspelet och spelsinnet. Kommer ursprungligen från Gävle och har hunnit med att representera Falun Ungdom och Craftstaden,

Marcus Johansson

Född: 1989

Position: Forward

Kommer ifrån: Uppehåll

Statistik 2021/22: - 

Innebandymagazinets betyg:

Tidigare nämnda nyförvärv är alla oprövade på SSL-nivå, men det kan man inte säga om Kalmarsunds senaste värvning. Marcus Johansson är en riktig legendar i föreningen och har under många, många år spottat in mål och poäng i både SSL och Allsvenskan. Totalt har det blivit 299 poäng i Kalmarsunds tröja, och han har även representerat Linköping i fyra säsonger och Växjö i en. Viktigt är att han är med från försäsongen, så det är en bra tränad Johansson som kommer återvända till planen. Vi har ju sett vilken impact som innebandypensionärer gett sina lag när de hoppat in mitt under säsongen - tänk då hur bra Johansson kan bli med en sommarträning i benen.
 


Axplock från publikfesterna i kvalet

Den här artikeln handlar om: