Elitlicensen
Svenska Superligan

FSSL kritiserar förbundets svar på Fredrikssons krönika

ANNONS

FSSL:s sekreterare påstår att Svensk Innebandys generalsekreterares svar på Fredrikssons krönika är felaktigt.

I måndags skrev Innebandymagazinets Magnus Fredriksson en krönika om de nya kraven på elitlicensen som är ute på remiss.

Nya elitlicensen för svensk innebandy verkar omöjlig att uppnå 2028!  

Enligt Fredriksson så är nyheterna i korthet att det över ett par år, fram till år 2028 är ett krav på att varje klubb ska ha ett eget kapital på 15 procent av sin omsättning. Något som Fredriksson ställer sig tveksam till att det ska gå att uppnå.

Senare på måndagseftermiddagen hörde Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup av sig till redaktionen efter att ha läst krönikan. Han ville göra ett uttalande för att förtydliga ett par saker. 

– I det förslag som är ute på remiss så är det FSSL som föreslagit att frångå dagens regel om positivt eget kapital till en procent av omsättningen och en trappa som ökar över åren, vad procenten blir beslutas efter att vi får feedback på svaren och beslut fattas. Det var en del i flera olika förslag från FSSL i syfte att professionalisera ligan och i en flerårs-stege, ett förslag vi var positiva till och Elitlicensen ska successivt ställa högre krav i syfte att professionalisera ligan och därmed vår sport. Vi kommer inte att fatta beslut som inte är bra för Innebandyn, sa Mikael Ahlerup. 

Efter att ha läst Mikael Ahlerups uttalande om att det är FSSL som har förslagit att frångå dagens regel om positivt eget kapital så hörde Thomas Lundberg, sekreterare i FSSL av sig till redaktionen sent igår och säger att det är felaktig information. Thomas Lundberg skriver följande:

FSSL fattar beslut om sitt remissvar på sitt styrelsemötet i morgon onsdag 31/5. 

I förslaget till remissvar är FSSL kritiska till att öka det egna kapitalets andel till en andel av omsättningen. Här är några utdrag.

  • FSSL:s medlemsföreningar pekar på en rad negativa effekter som skulle kunna uppstå vid införandet av att det ovan nämnda förslaget.
     
  • Den ekonomiska tillväxten som förhoppningsvis kommer bör i första hand gå till investera i att stärka föreningarnas organisation. Detta handlar om att skapa underlag för större andel anställd personal och bättre utbildade styrelser och ledare.
     
  • Det nu liggande förslaget till reglemente tar frågorna enligt FSSL:s uppfattning i fel ordning. En starkare ekonomi bör därför i första hand användas till att stärka organisation. Därefter kan det bli aktuellt att ställa krav på ökad andel eget kapital."

Vi kan också konstatera att FSSL inte alls varit delaktiga i processen att ta fram förslaget. Påståendet "I det förslag som är ute på remiss så är det FSSL som föreslagit att frångå dagens regel om positivt eget kapital till en procent av omsättningen och en trappa som ökar över åren," är således helt felaktigt.


SSL-stjärnans sambo fystränare i Mullsjö: "Lite speciellt"

Sebastian Palmqvist berättar om SSL-laget Mullsjös försäsongsträning.

 

Den här artikeln handlar om: