Foto: Per Wiklund
Nyhet

Förbundets svar på Fredrikssons krönika

ANNONS

Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare kommenterar Magnus Fredrikssons krönika om Elitlicensen.

Tidigare idag skrev Innebandymagazinets Magnus Fredriksson en krönika om de nya kraven på elitlicensen som är ute på remiss.

Nya elitlicensen för svensk innebandy verkar omöjlig att uppnå 2028!  

Enligt Fredriksson så är nyheterna i korthet att det över ett par år, fram till år 2028 är ett krav på att varje klubb ska ha ett eget kapital på 15 procent av sin omsättning. Något som Fredriksson ställer sig tveksam till att det ska gå att uppnå.

Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup har läst krönikan och skickat en kommentar till redaktionen för att förtydliga ett par saker. 

– I det förslag som är ute på remiss så är det FSSL som föreslagit att frångå dagens regel om positivt eget kapital till en procent av omsättningen och en trappa som ökar över åren, vad procenten blir beslutas efter att vi får feedback på svaren och beslut fattas. Det var en del i flera olika förslag från FSSL i syfte att professionalisera ligan och i en flerårs-stege, ett förslag vi var positiva till och Elitlicensen ska successivt ställa högre krav i syfte att professionalisera ligan och därmed vår sport. Vi kommer inte att fatta beslut som inte är bra för Innebandyn, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare för Svensk Innebandy.


SSL-stjärnans sambo fystränare i Mullsjö: "Lite speciellt"

Sebastian Palmqvist berättar om SSL-laget Mullsjös försäsongsträning.

Den här artikeln handlar om: