Foto: Lindås Rasta
#ibsilly

Lindås bygge mot SSL fortsätter

ANNONS

Lindås Rastas andra nyförvärv hämtas från Svenska Superligan.

Lindås Rasta har siktet inställt på SSL-kval för första gången den kommande säsongen. Tidigare i veckan presenterade Göteborgslaget sin första värvning för att realisera målsättningen och det var en spelare med rutin från både Allsvenskan och SSL.  

Det samma gäller för nyförvärv #2 som nu är i hamn. Det är ingen mindre Alice Bengtsson som återvänder till moderklubben efter att ha varit ute på vift i 13 år. 28-åringen har bland annat spelat de i SSL sex säsonger och Allsvenskan i fem med Pixbo, Göteborg och senast Warberg. Totalt har det blivit 249 matcher fördelat på 130 i SSL och 119 i Allsvenskan och på dessa har hon gjort 203 poäng.

– En spelare med många fina kvalitéter. Väldigt bra på att läsa spelet, ett grymt passningsspel, målfarlig och är med ständig rörelse alltid spelbar. En tvåväggsspelare med helt rätt attityd. Alice vet med sin rutin från flera säsonger i SSL vad som krävs och kommer att visa det. Jag är helt övertygad om att Alice kommer att höja gruppens inställning och kvalité, säger tränare Anders Nilsson till laget hemsida

Alice Bengtsson var den första damspelaren från Lindås som spelade i SSL och så här säger honom om återkomsten till moderklubben:

Det tycker jag bara ska bli väldigt roligt! Jag kommer förhoppningsvis bidra med en del rutin och ett lugn på plan, där mitt mål är att försöka få laget att nå en kvalplacering. Så det ska bli en spännande säsong! 


TV: Alla 10 straffar i finalen av HJ18-SM

Straffläggning krävdes för att skilja Pixbo Wallenstam och RIG Umeå åt i Innebandyfestens HJ18-final, där Pixbo drog det längsta strået.

 

 

Den här artikeln handlar om: