#ibsilly
Foto: Hagfors IBS
Herrettan

Poängkungen Jesper Larsson stannar i Hagfors

ANNONS

Efter poängsuccén - har gjort sitt #ibsilly-val: "Viktig roll för oss"

För ett år sedan värvades Jesper Larsson till Hagfors IBS med förhoppning om att han vara en poängstark forward, och det levde han verkligen upp till med 50 poäng på 17 matcher. Efter säsongen fanns det förstås intresse från andra föreningar, men nu har 29-åringen bestämt för att det blir en säsong till i Hibs röda tröja.

Jesper Larsson anslöt till Hagfors IBS med närmare tio säsonger i Allsvenskan i ryggsäcken och även om förhoppningarna var höga så överträffade han de med råge. Redan från start började poängen ramla in och när han sattes ihop med Jesper Karlsson och Marcus Hedlund klickade det riktigt bra för alla tre.
- Jo men jag tycker säsongen kändes bra, hade väl inte riktigt trott att det skulle bli så många poäng, men mycket är tack vare "JK" och "Hedda", de var väldigt lätta att spela med, säger Jesper Larsson.

Larsson, som ursprungligen kommer från Stockholm, går även in lite på varför han blir kvar i Hagfors och vad han tror om nästa säsong där det bli lite nya ansikten i truppen för honom.
- Det var väl inte direkt någon enstaka faktor det vägde på utan det var helheten. Men det är klart man även känner en revanschlust från förra säsongen och ville ge det en chans till. Det är som sagt några nya ansikten än förra säsongen så vi får se till att hitta en spelstil som passar oss, det kanske inte blir att man pressar lika högt som förra säsongen, säger Larsson.

Larsson gjorde 50 poäng på 17 seriematcher och var bara fem poäng från Emil Johansson klubbrekord på 55 poäng. Är siktet inställt på ta klubbrekordet kommande säsong?
- (skeatt), ja då gäller det att man ska hålla i alla matcher också. Jag är väl en poängspelare men det är inget jag tänker på innan säsongen i alla fall.

Klubben är av förklarliga skäl väldigt nöjda över att deras poängkung blir kvar i klubben en säsong till.
- Vi kan inte annat säga än att vi superglada över att "Jubba" blir kvar hos oss en säsong till. Även om vi hade hoppats på att han skulle bidra med en hel del poäng så hade ingen av oss trott att det skulle landa på ett snitt på knappt tre poäng per match över en säsong. Men ser man till hans egenskaper så förstår man också varför, han har det mest som en forward behöver ha, ruggigt bra avslut, fin klubbteknik och ett spelsinne av hög klass. "Jubba" hade en viktig roll för oss förra säsongen och den kommer inte minska i betydelse när vi till viss del får bygga om lite i laget, säger Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp.

Kontraktet är skrivet för en säsong och Jesper Larsson blir den 13:e spelaren att blir kvar för Hibs.

Källa: Pressmeddelande


TV: Alla 10 straffar i finalen av HJ18-SM

Straffläggning krävdes för att skilja Pixbo Wallenstam och RIG Umeå åt i Innebandyfestens HJ18-final, där Pixbo drog det längsta strået.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Ryck i sista perioden avgjorde för Hagfors borta mot IBK Hudik Hagfors föll i toppmötet mot Vaksala med 4-5

Du kanske även vill läsa:
Drömvärvning från SSL till Herr1an-lag
Drömvärvning från SSL till Herr1an-lag
Den här artikeln handlar om: