Foto: Rosersberg Arlanda IBK
#ibsilly

Drömvärvning från SSL till Herr1an-lag

ANNONS

Nykomlingarna i Herr1an Östra Svealand rivstartar silly season med en riktig drömvärvning.

För ganska så exakt ett år sedan kom chockbeskedet att Rosersbergs IK la ner sin verksamhet i Herr1an och Herr3an. 

- För att göra en lång historia kort så inledde vi tillsammans med Arlanda IBK ett samarbete för ett par år sedan där vi bildade en ny förening som heter Rosersberg Arlanda IBK (RA19). Dit har vi flyttat över hela ungdomsverksamheten de senaste säsongerna och den här säsongen så fanns bara Rosersbergs Herr1an- och Herr3an-lag kvar. Rosersberg har alltid varit framgångsrika ekonomiskt med starka samarbetspartners men så kom Coronan och det slog hårt mot oss. Eftersom vi har flyttat över ungdomsverksamheten till RA19 så har vi haft dialog med Förbundet om att även flytta över seniorverksamheten dit, sa sportchef Fredrik Raschke då till Innebandymagazinet.

Men förbundet gick inte med på en överflyttning av Rosersbergs verksamhet till den nya föreningen så man fick börja om i Herr2an den gångna säsongen. Där gjorde de rent hus och sprang igenom serien utan att förlora en enda match. 

Så till kommande säsong är RA19 nykomlingar i Herr1an Östra Svealand och man firade det med en drömvärvning av hemvändande Christian Sandsund. 27-åringen har de tre senaste säsongerna spelat i SSL med Sirius där han gjorde 17 poäng första säsongen, 21 andra säsongen och avslutade med hela 32 poäng i år.  

– Vi har drömt, hoppats och längtat! Efter tre säsonger i Superligan så är han äntligen hemma igen, skriver RA19 i ett pressmeddelande och fortsätter:

Christian som anslöt som en riktig talang säsongen 15/16 & levererade storstilat direkt då han levererade 46 poäng på 21 matcher och var med och sköt upp Rosers i div 1. Väl i div 1 så fortsatte han att visa vägen med 52 poäng på 23 matcher och var med det en stor anledning till att man som nykomling i div 1 tog sig hela vägen till en kvalfinal till allsvenskan. Två säsonger och ytterligare 100 poäng senare var det dags för att testa vingarna på allvar när IK Sirius IBK och Superligan knackade på dörren. Trots ett nysingnerat två årskontrakt så hittade vi en lösning för att Christian skulle få fortsätta att  flyga. Och som han gjorde det! Han har vuxit in i det för varje år och under den gångna säsongen var han förmodligen lagets viktigaste spelare och vann den interna poängligan Men nu är han hemma! Rosershallen har en av sina största favoriter åter, för det är svårt att inte uppskatta den lite blyga killen som alltid jobbar hårdast och tränar mest och bäst!

Sportchef Fredrik Raschke om att få hem Christian:

– Äntligen! Som jag längtat efter denna dag! Jag skulle inte byta denna värvning mot någon annan! Christian är verkligen drömmen för RA, älskad i Rosersberg, otroligt ödmjuk, träningsvillig och proffsig på alla sätt. Ingen spelare arbetar hårdare på banan än Christian. Han var exceptionellt bra redan när han lämnade för tre år sedan och vi vet ju hur han utvecklats sedan dess! Nu blir vi en attraktion rikare och en grym människa starkare. Framtiden ser ljus ut!


Det roligaste innebandyklippet någonsin

Kolla in straffen som gick helt fel från början till slut

 

 

  

Den här artikeln handlar om: