Malmö FBC vann mot Karlstad IBF

Malmö FBC klart för slutspel efter seger mot Karlstad IBF

Tack vare segern på hemmaplan mot Karlstad IBF, 4-2 (1-1, 2-1, 1-0), säkrade Malmö FBC slutspelsplatsen i Superligan SSL dam i dag.

– Jättetuff match där Karlstad överraskade oss med sin höga press. Men som helhet tycker jag att vi har kontroll på matchen och nöter ner Karlstad i det fysiska spelet. Härligt med slutspel och vi kommer in med ett starkt självförtroende, kommenterade Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson.

Första perioden var jämn. Karlstad IBF inledde bäst och tog ledningen genom Carolina Karlsson efter 16.37, men Malmö FBC kvitterade genom Madeleine Karlsson i slutet av perioden. Malmö FBC startade också andra perioden vassast. Laget gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Maja Mikaelsson och Ellen Rasmussen innan Karlstad IBF svarade och gjorde 3-2 genom Sara Dahlström. Malmö FBC punkterade matchen med ett 4-2-mål med två sekunder kvar att spela i tredje perioden på nytt genom Ellen Rasmussen. Därmed hade Malmö FBC vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 4-2.

Resultaten i sista omgången innebär att Malmö FBC slutar på åttonde plats och Karlstad IBF på nionde plats. Malmö FBC är klart för slutspel.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC