Järfälla förlorade mot Vallentuna

Ny tung förlust för Järfälla – som tvingas lämna serien

Det fanns all anledning för Järfälla att sörja efter hemmamatchen mot Vallentuna i Jakobsbergs Sporthall. Laget förlorade, 4-6 (2-1, 1-3, 1-2), och åker därmed ur division 1 östra Svealand herr. Laget lyckades bara ta fyra segrar den här säsongen.

Vallentunas tränare Tobias Lundqvist om matchen:

– Skarpare läge än dagens är svårt att hitta och gubbarna klev fram och visade att vi ville det mer. Det är inte innebandykunnande som är det som avgör i matcher likt detta, vi vet att truppen vi sitter på idag hör hemma i Div 1 och plockar fram hjärtat och visar det på banan. Vamos!

Järfälla startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 26 sekunder slog Emil Strandvad till.

Vallentuna kvitterade till 1-1 efter 12.29, genom Kalle Berglund.

Järfälla tog ledningen på nytt efter 17.00, åter igen genom Emil Strandvad.

Efter 1.42 i andra perioden slog Fredrik Nyholm till, och kvitterade för Vallentuna.

Järfällas Robin Åman-Dahlin gjorde 3-2 efter 4.25.

Efter 14.57 nätade Joakim Ekerberg, och kvitterade för Vallentuna.

Jesper Nyholm gjorde dessutom 3-4 efter 16.59.

Vallentuna hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 3-5 innan Järfälla reducerade.

Därefter kontrollerade dock Vallentuna spelet och till slut blev det seger, slutresultatet skrevs till 4-6.

Noterbart är att Joakim Ekerberg gjorde tre mål för Vallentuna.

I tabellen innebär det här att Vallentuna hamnar på nionde plats när serien nu summeras.

Matchrapporter: RA19 klart för kval efter seger mot Vallentuna Fiaskosäsong för Vallentuna – som åker ur serien Uppsala Teknologer gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot Vallentuna Hässelby vann borta mot Vallentuna Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Hammarby