IBF Linköping förlorade mot Linköping IBK

Linköping IBK får hoppas på en kvalplats trots seger mot IBF Linköping

Linköping IBK:s säsong har varit tung. Nu står det klart att laget är så förankrat i bottenskiktet av tabellen att laget inte kommer kunna hamna på säker mark i Allsvenskan västra dam. Det trots seger, 7-5 (2-2, 1-2, 4-1), på bortaplan mot IBF Linköping. Laget får nu hoppas på att kunna säkra en kvalplats, och slippa nedflyttning.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

IBF Linköping var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Linköping IBK vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 4-3 till 4-7. Det sista målet kom med 56 sekunder kvar av matchen.

Ida Strand reducerade dock för IBF Linköping som med 5-7 gav matchen liv igen med bara en minut kvar att spela.

Noterbart är att Caroline Hansen gjorde tre mål för Linköping IBK och totalt fyra poäng och Malin Gustafsson stod för fyra poäng, varav ett mål.

Med tre omgångar kvar är IBF Linköping på nionde plats i tabellen, medan Linköping IBK är på tionde plats.

Lördag 26 februari 14.30 spelar IBF Linköping borta mot Katrineholm. Linköping IBK möter Fröjered hemma i Folkungahallen söndag 27 februari 12.30.

Matchrapporter: Förlust för IBF Linköping borta mot Täby FC Telge SIBK vann i Svenska Cupen Omgång 2 Gr F dam mot IBF Linköping Endre vann i Svenska Cupen Omgång 2 Gr F dam mot IBF Linköping Josefine Nilsson gjorde två mål när IBF Linköping vann mot Nykvarn Lockerud/Mariestad vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Linköping IBK