Munka-Ljungby vann mot Växjö IBK

Efterlängtad seger för Munka-Ljungby – bröt förlustsviten mot Växjö IBK

Det har varit en tung period med fem förluster i rad för Munka-Ljungby i Allsvenskan södra dam. Men hemma mot Växjö IBK bröts den tuffa sviten. Det blev 4-2 (1-1, 0-1, 3-0) i matchen i Munkahallen.

– Så klart underbart att bryta den sviten i en grymt viktig match. Vi sliter verkligen för varandra matchen igenom. Vänder ett 1-2 underläge till seger. Bäst när det gäller helt enkelt, tyckte Munka-Ljungbys huvudtränare Fredrik Ahlin, efter matchen.

Växjö IBK:s tränare Matts Bergsten tyckte så här om matchen:

– Riktigt sur förlust. Vi kommer inte alls upp i nivå.

Första perioden var jämn. Munka-Ljungby inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Wilma Holmkvist efter bara 0 sekunder, men Växjö IBK kvitterade genom Amanda Lind efter 10.55. Laget tog ledningen alldeles i slutsekunderna av andra perioden genom Emilia Lindgren framspelad av Filippa Öberg. Munka-Ljungby gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 1-2 till ledning med 4-2.

Munka-Ljungby stannar därmed på nionde plats, och Växjö IBK på femte plats, i tabellen.

Munka-Ljungby tar sig an Kalmarsund i nästa match borta lördag 26 februari 16.00. Växjö IBK möter samma dag 15.00 Fagerhult Habo hemma.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen